Gott Nytt År

Den:2010-12-30 Kl: 09:20:40 / Allmänt / Kommentarer: 1

Jag tycker ändå att det har hänt mycket under 2010. Jag har konstaterat det fleeera gånger, men det har inte varit lika galet som 2009, då jag personligen tycker att mycket negativt hände. Studenten 2009 hamnar ju tyvärr i skymundan pga omständigheterna. :(
Men detta året har varit galet, men på sitt eget sätt - kan det bli mer flummigare?! :) Men galet på ett bra sätt då'ra. Om jag skulle beskriva året 2010 med ETT ord - LÄRDOM. Jag har lärt mig så sjukt mycket iår. Mycket har hänt inom ridningen, mestadels faktiskt :P Att man skulle behöva bli 20 år innan man kom till insikt med saker och ting! Lite deprimerande faktiskt, men tur ändå att man kom på det någon gång. Med rätt hjälp från början hade det kanske gått betydligt snabbare, MEN det är ju just i det här takten jag LÄRT MIG! Det har tagit sin lilla tid och man har gått på sina minor till och från, men var väl inte dags..? Någon gång måste man ju lära sig.
Tänk att jag skulle fatta hur kroppen kan inverka GRYMT mycket på ridningen. Att man ska RIDA hästen i form. Man kan inte få halt efter halt med bakdelen med sig (och detta resulterar ju i snygg uppställning) varje gång utan att ha med sig rumpan! Man måste rida sig dit! Någon gång då och då kan det väl hända att halten blir fin, men oftast bara en lyckträff mer än bra ridning innan. Har också betonat mycket iår att ju MINDRE jag fokuserar på det som är framför mig, desto BÄTTRE går hon bak och samlar ihop sig! Tänka sig?! Kan jag skönja ett stänk av sarkasm tro?? :P En bra galopp i hoppningen, ja det är A och O, vilket jag inte riktigt fattat förrän de sista månaderna. Har alltid hört att en bra galopp ska man ha, men aldrig någon som har förklarat det där utförligt förrän nu. Vad är vissa tränare utbildade i kan man fråga sig ibland? Det är skillnad på galopp och galopp. Det är skillnad på bjudning och bjudning. Tänka sig :blush: Lärdom, lärdom och åter lärdom. Men vill man lära sig, söka svar på sina frågor - jadå lär man sig något! Komma till botten med sina tankar. Mycket hästar, OHJA, men lärdom i livet i övrigt också. Hela året har handlat om att lära sig saker och ting. Allt mellan himmel och jord. När man börjar tänka tillbaka riktigt ordentligt märker man hur mycket som hänt. Sjumilakliv eller något i den riktningen. Det har ju inte just varit en dans på rosor, lärdom åt det negativa hållet finns också, vilket har upplevts! Men, men tror ni inte att man lär sig av det också?!

Sen tycker jag inte att det var någon direkt lärdom av älskade Lillens bortgång. Bara ren sorg. ;( 

Mycket tårar, men också mycket skratt och leenden. Medgångar och motgångar. Undra vad 2011 har att erbjuda? Kanske ett år med flyt? Då man får utlopp för all lärdom? Man kan ju alltid hålla tummarna. Ja, jag tror på ödet. Jag tror att är det meningen att något ska hända, ja då händer det också. Om inte, nej, då var det väl inte meningen. Fast sen, man tillverkar sitt eget öde. Inget är hugget i sten. Bara du själv som kan göra allt möjligt (eller omöjligt om du nu sätter den sidan till)


This time

Den:2010-12-28 Kl: 19:24:44 / Allmänt / Kommentarer: 2

Jag har faktiskt ingen vidare motivation till o ta tag i det där med o fila till Cv och pers. brev. Jag bara orkar inte! Finns ingen vidare motivation till det. När man sätter sig framför datorn och tittar ja då säger jag bara "jamen mina handlingar är ju bra", fast coachen kanske hade sagt att dem kan bli bättre. ORKA.
Vet inte riktigt vad jag ville ha igenom på mitt ridpass idag. Vissa dagar är jag totalt blockad i huvudet och vet inte hur jag ska få bukt med saker och ting. Hon kändes tjafsig i vänstersidan. La huvudet på sned, alltså inte grovt, men lix... som att hon sneglar åt det hållet i en konstig vinkel :bigeyes:
Försökte med skänkelvikning, förböjd åt båda hållen, liten volt flytta ut på stor volt och göra något typ fatta galopp - näääh. Suck. Sen tyckte jag att när jag gjorde lite "hoppböjningar" hade hon svårare att vara kvar på rakt spår när jag ställde åt vänster än höger.
Men pigg var hon.
Tog av täcket en liten stund, jag vill komma åt riktigt med skänklarna utan täcket. Vad liiiiten hon är! Stackars lilla hest. Alltså mage har hon ju, men hade allt kunnat ha lite mer ryggmuskler. Jag kände mig ganska lång på henne när jag kunde nå en bit under magen på henne med tårna. Stackars min lilla Pyttebabs. Får bära runt på en klumpeduns :blush: Sen fick jag en liten "aha" för jag red med korta sporrar (vilket innebär 15mm kulsporre).
Annars brukar jag rida med det dubbla - ja mina dressyrsporrar måste vara 30mm (kulsporre). Bemärk att jag bara rider med de långa sporrarna mera nu när jag rider med täcke, för jag vill ha bra kontakt! Under vanliga förhållanden rider jag bara med de långa vid dressyrtävling och träning. Jag var tvungen att komma närmare än vanligt med skänkeln :P Vad fort man vänjer sig vid något.

Nu skall jai ta o dricka mer teeeee, hjälper mot halsen, känner av snuvan lite, vänta bara - den kommer den också. Vill åka och shoppa!!!! MUMS! HÖÖKS nästa - typ :P Har inte handlat loss ordentligt sedan Kungsmässan i typ augusti :O Hihi, så det kliar lite i fingrarna.
BTW - Congrat's to Norpan - allt löste sig! :D Jag SA ju det. Nu får du allt fixa en snygg T-shirt med tryck, cooooolt tryck!:cool:


The music tells me what to feel

Den:2010-12-27 Kl: 17:54:49 / Allmänt / Kommentarer: 1

Så börjar den underbara förkylningen bryta ut. Har legat latent i kroppen ett tag nu. Kände redan imorse att det började i halsen. Börjar bli så där underbart jobbigt att äta och dricka. Suck. Jaja, får hålla tummarna att det värsta är över till nyår. 

Har spelat XBOX 360 Kinnect under julen. Det är roligt ska jag meddela! :thumbup: Var galet på julafton, man bara "vaaa...??" Höll på o skratta ihjäl mig. Hihi. Blev ingen utgång på juldagen, lika skönt det. Spelade ännu mera Kinnect då - mohahaha. Blev allt ganska svettig av att hoppa runt sådär. :P 

Rycket efter Affe i onsdags satte sig turligt nog i musklerna. Var ingen större fara, bara man fick vila lite, satte sig på högra sidan, typ låret. Men tro fan att jag skulle rida ändå, kändes inget när jag red. Hon har känts fin de senaste dagarna.
På julafton red jag ut med MP3 (jag vet, jag är ett dåligt föredöme :blush:) proppad med massa julmusik. DET var mysigt ska jag tala om. Den roligaste låten att rida till "Nu är det jul igen". Fick till bra schvung i traven bortanför skogen - älskar det! Busade såklart i snön också. Var typ all julkänsla jag fick under hela julen. Tack vare musiken alltså.
Igår började jag ställa lite mer krav, igen. Kändes ganska hyfsad i tyglarna. Försöker verkligen flytta in bogen i båda varven på volten, men jag har väääldigt svaga benmuskler :blush: Är pissjobbigt! Kände också att jag gör väldigt mycket skänkelvikningar, för jag vågar inte riktigt gå på öppnorna, eftersom jag vet att hon lätt smiter undan, men nu fick det fan räcka! på hemvägen började jag i skritt. Det ska inte kännas som att det flyter, för då luras hon, utan det ska bli lite motstånd. Jag har känsla på andra grejer, men just att få till en bra öppna har jag inte fått in känslan på - än. Men jag gjorde det åt höger och vänster. I trav sen. Rätade ut henne efter öppnan och fattade sen galopp. Fick till EN kanonbra fattning i vänstergaloppen. Man börjar förstå det där med att hon bär sig nu. Högergaloppen blir lite mer öppen och ostadig (jag kan inte förklara det där med öppen form, inte ens för mig själv, hoppas bara att jag "känner" rätt:P) Ska ta tag i mer öppnor nu! Måste försöka komma iväg till ridhuset också. Man kan tro att jag är en fönstertittare, eftersom jag glor i vartenda fönster om hon är bakom lod.
JO! I lördags tömkörde jag lite och upptäckte att hon går bakom lod. Hade henne inspänd, men tog bort all inspänning så att linan bara hängde, vilket resulterade i en bättre form. Ja kanske lite mer öppen, men bättre än bakom lod? Vill ju jobba bort den där hemska underhalsen på henne också.I högervarvet började jag se det där med öppen form. Som sagt, hoppas bara att jag ser/känner rätt. Jamen hon ser lix öppen ut i formen - haha :P

Nej, har sprängande värk i nacekn och huvudet nu, bäst o bränna sönder halsen med te också. Eller så käkar jag lite sorbet (n'msta jag kommer isglass lix) Måste typ kolla jobbställen nu också. Suck. Tänker faen söka Varbergs Bostad, ja vad gör man inte för pengar ;( Men jag SKA kolla sakerna som coachen sagt till mig.
REA överallt nu - ME LIKE :D Blir sjötokig över allt jag bara VILL HA!!!!!!!!!!:love:


Jingle Bells

Den:2010-12-23 Kl: 11:35:51 / Bildbomb / Kommentarer: 1

Well I'm TRYING :P Det är väl typ första gången på 20 år som det är snö på julafton (nej det ser ju inte ut att hinna försvinna tills imorgon). Testade att tolka med Mika igår, gick inte så bra. Alltså med selen gick det bra, men sen skulle Annika gå bakom med pulkan, ja sen satte hon sig i den. Blev lite för mycket för Mika. Kan ju trösta mig med att en vagn inte låter så mycket :P Men det är ju bra att hon reagerar iaf. Haha. Måste raka henne också. Men tänkte låta bli nu eftersom det är lite väl kallt. Kanske efter jul? För då kan jag ju åka ner på rean o köpa tjockare täcke. :thumbup:
Red Affe-Bus igår som visade sin lite mer busigare sida. Smällde till lite i ryggen, så jag red inte så hårt på Mika, vilkert resulterade i att hon kändes väldigt fin. Skrittade mestadels och tog lite travsträckor. Flyttade sig fint för skänkeln och kändes jämn i tyglarna. Jobbade med "rätt" muskler i/på halsen. Tog någon galoppfattning också - rak och fin. Sånt är underbart att uppleva! Var väl inte ute mer än 40 minuter. Ibland kanske det är bättre att ta någon lite kortare ridtur, verkar hon tycka är roligt också. :) Hon slutar aldrig att förvåna. Hon slutar aldrig att ge lycka. Den bästa lyckoamuletten som finns. En bättre glädjespridare finns inte.

Tänkte ändra signaturen på mina bilder till 2011. Förslag på teckensnitt? Förslag på vart jag ska sätta signaturen?
            foderkul        

GOD JUL


Tomten jag vill ha en RIKTIG jul...

Den:2010-12-20 Kl: 12:18:54 / Allmänt / Kommentarer: 3

....För jag har INGEN julkänsla! Öh - wtf?? Det är fullt med snö ute och bättre kan det väl inte bli?
Undra om man tappar julkänslan när man blir äldre? :bigeyes:
har ingen stress över julklapparna heller. De enda jag slagit in är till Norpan och dem är klara. Shiit alltså. Resten köper man ihop med Norpan, lätt och enkelt :P Men men, tänkte att jag kanske skulle dra iväg till Öströö och få lite julkänsla. Julmarknad på landet - wiiee. Jullåtar fungerar inte heller. Trist.

Om vi ska se till julklappar i HÄSTVÄG vill lilla jag ha massa, detta är bara ett axplock av allt! :thumbup:


STOP doing that!!

Den:2010-12-19 Kl: 10:58:19 / Allmänt / Kommentarer: 1

Det är det ska kännas!!
Det var inte meningen!
Det var inte dags!
Måste intala mig det!
Men ändå går jag tillbaka i tiden alldeles för mycket!
Kommer o ha svårt o se det som ligger framför mig om jag ser tillbaka så här mycket!
Vill jag för mycket? Nej, tycker jag inte. Jag måste ha mål och planer.
Jag fungerar så.
Men när jag ser tillbaka så tro fan att man ångrar sig.
Men det var inte dags.

Och ja - det är HÄSTAR jag dillar om. As always.
Suck.


Snöstorm

Den:2010-12-16 Kl: 11:04:21 / Allmänt / Kommentarer: 1



:thumbup:
YES.
Men det är inte lika roligt när jag ska ha lektion ikväll! Hur ska detta gå?
Är väldigt tacksam för att det kommer mer snö så att man kan rida ordentligt i snön, men.. tja. Hade behövt den där dressyrkollen.

Jag är ju knasig. Kom på att Affe har ju hopp också (med tanke på det Frida sa) Om jag bara kunde komma på om jag fått ont efter ridit honom i de olika sadlarna också? :bigeyes:

Ska se vad man kan få gjort idag! Undra om snön avtar? Men vägarna är ju forfarande lika mysiga... Inget jag inte gjort förut. Kört bil i snöstorm :P


3 månader

Den:2010-12-16 Kl: 10:27:00 / Allmänt / Kommentarer: 1



One wish

Den:2010-12-15 Kl: 18:52:01 / Allmänt / Kommentarer: 1


VARFÖR får jag så ont i ryggen av att rida med sadel??
Det slår ALDRIG fel.
Har ridit utan nu en vecka (har tjock vintertäcke att sitta på :P) och då får jag minsann inte ont i ryggen. Men så fort jag rider med sadel får jag ont efteråt. Suck.
-Följer jag med bättre i rörelserna utan?
-Har det att göra med att jag rider i en hoppsadel? :bigeyes: Behöver jag rida i en dressyr? Specialanpassad?
-Jag har märkt att när jag rider med sadeln har jag en tendens att bli lite baktung, känns som att jag inte sitter "mitt på hästen"
-Kan ovanstående ha att göra med att Mikas muskulatur i ryggen inte är helt OK och att jag får padda upp sadeln? Så att jag inte hamnar i "optimalläge"? Men även när sadeln är uppaddad så är den djupaste delen på sadeln där den ska vara.
Jag har ju känt de senaste månaderna att jag har fått ont i ryggen av sadeln. Så kylan beror det inte på. Även när jag har tävlat har det kommit efteråt. Även efter träningar då jag tycker att jag borde skärpa till mig med sitsen.
Försöker komma på om jag fått det efter jag ridit Affe.... han har ju dressyrsadel och mer bäriga gångarter. Tänkte om det kanske är Mikas rörelser, men eftersom det inte kommer efter jag ridit barbacka så.. vafan?!


A fine mess

Den:2010-12-14 Kl: 17:53:34 / Allmänt / Kommentarer: 1

Har sjukt ont i nacken en dag som denna. Vilket betyder mellan 8-10 minusgrader, strålande solsken och bitande kyla. Finns inte tillräckligt mycket snö i ridsyfte heller. Men jag fortsätter att rida barbacka ändå, ryggen håller sig lugn :) Konstigt eller hur?
Alltså jag LÄNGTAR efter rudhuset nu. FY FAN. Jag vill rida en ÖPPNA mot speglarna!!! Åh jisses. Jag vill bara rida igenom henne riktigt ordentligt nu. Bara inte det blir kasst väder på torsdag (komb hopp/dress lektion) behöver verkligen rida igenom henne i dressyrsyfte och framförallt SE VAD VI GÖR! Är hon bakom hand? Är öppnan bra? Osv. Ja nu den senaste veckan har det blivit mycket övergångar skritt-trav. Mycket skänkelvikning och något efteråt, typ galoppfattning. Har försökt fokusera mer på bakdelen också. Går i perioder vad jag fokuserar på. Börjar bli dags för rakning också, men.. en redan frusen häst..i ett kallt stall. Minusgrader ute. Klippa av mer päls. Hrm, låter inte som en bra kombination va? Jaja, det måste lösa sig. Får göras denna vecka (troligtvis inte) och senast nästa vecka. Vill ha gjort det innan jul.



Ska tydligen ta tag i massa saker. Jisses. Tycker inte om när folk ställer lite krav på mig, fast jag vet att jag behöver det. Ska bara ta mig i kragen och ta tag i det också :blush:

Jag saknar skolan - har jag sagt det? Skit samma.
Saknar allt. Det var mycket enklare då.
Varför kan det inte alltid vara enkelt?


Someday

Den:2010-12-08 Kl: 17:43:46 / Allmänt / Kommentarer: 1

Håller på o bli tokig på det där jävla Windows Live Movie Maker. Okej filme är KLAR, men blir ALLTID en bild som blir suddig, inte just samma idag som igår, det ändras hela tiden! Jävla skit!!! Tycker mycket bättre om Movie Maker, men eftersom jag har filmklipp som är i HD kavlité och ett helt annat format tycker inte MM om dem klippen. Just dagens i-landsproblem va??? :O Men jag blir faktiskt smått tokig!!

Har stressat lite halvt idag också. Först ner till Eductus, hade sprängande huvudvärk/nackvärk/axelvärk - ah U name it... Sen till AF, kolla vilken period man hade, fylla i papper, ner till industrin IGEN så att Erika fick skriva på. Tillbaka till AF, lämna papper. Sen hem. Hittade jag såklart ett papper från FK där det stod ett annat datum! SUCK! Slänga i sig mat, ner till AF IGEN och säga till i receptionen att datumet var FEL. Hon fixade det. Sen lämna morsan. Vidare till stallet. Hämta massa spån och in med hästen sen. Iväg ner till banvallen.
Suck.
Alltså jag ska ju INTE klaga på att jag inte haft något att göra idag iaf :P
Red m sadel idag. Vill ha det när det vankas galoppintervall. Slängde på gummibandet runt halsen också. Lika bra o ha med. För jag läste i senaste RIDSPORT att hästen ska gå i typ balans/takt/bra form under galoppintervallen. HAHA - lycka till med Mika. Jaja. red fram lite på fälten först. Testade att rida med ganska hög hand. Jaja. inte snyggt och säkert för långa tyglar. Men tog i höger varver först. Mycket skritt-trav-skritt. Hög hand. Hon får inte gå bakom lod, men inte heller för tung. Ska vi snacka balansgång eller? Likadant i vänster varvet på volten. Gick faktiskt Ö.F. Hon blev inte tung. Sen att det kanske är den mest lämpliga ställningen för min handled b.la. är väl en annan femma. Sen tog jag några varv i galopp också. Kände bra. Lättare sits och försökte vrida kroppen istället för att bara luta mig :blush: Vet inte om det var för att språnget hördes mycket tydligare i snön, men kändes fint i galoppen. Hade lite högre hand där också. Takten var väääldigt jämn (iaf vad jag hörde :P ) Har dock lite svårare i vänster varvet att vara böjd. In med bogen TACK! Sen är det väldigt jobbigt att vara på rakt spår. Då blir hon orolig och lite weard i munnen (kan inte riktigt förklara).
Sen efter galoppintervallen (3x2 min) var det hemåt. Lite tempoväxlingar i galopp och trav. Lite sidvärts.

Får försöka klättra imorgon. Haha. Får se hur det ska gå i denna snön. Kanske liite halt? Jaja - det LÖSER sig. Håller på o dö i axlarna just nu. :(


Permanent december

Den:2010-12-07 Kl: 12:35:47 / Allmänt / Kommentarer: 2

Jag KAN skriva CV. Men men, lika bra o vara med.Okej lite matnyttigt fick man väl veta, men är nöjd med mitt CV och dess utformining. Satt en...hrm..kvinna framför mig som var ganska..jobbig. Ush. Hade god lust o smälla till henne. AH! :P
Imorgon blir det personligt brev, KAN jag också skriva. Fast känns bra att göra NÅGOT iaf. :)
Tog lite kort igår, har verkligen inte hunnit redigera dem än, men det kommer.


Over the hills and far away

Den:2010-12-05 Kl: 17:34:34 / Allmänt / Kommentarer: 1

SNÖÖÖÖÖ!!!! Barn på nytt! Men som sagt, jag är alltid som en barnunge :P
Började ju o snöa igår, bara o hålla tummarna. Tittade BTW på Shrek 4. Var bra, men vilken lördag :P Får bli ääändring på detta nu va..?

UT och SKOJSA i snön med Mika fick det ju absolut bli! Mycket mer snö nu (men ändå inte lika mycket som förra vintern, då var det PERFA!) och tänkte leta upp några finfina diken b.la. Tog först en runda runt alla Lars fält. Mys. Blev mycket rakt spår, men det går att vara påhittig då också. Har konstaterat att jag inte får lika ont i ryggen och axlarna när jag rider barbacka. Har ridit med sadel i tre dagar nu och inte så bra för min stackars kropp. Därför fick det bli utan idag. Kan följa med mer med ryggen och axlarna rör sig lite mer naturligt. Det är ju inget snyggt dressyrekipage som är ute och pulsar, men kom på att jag får släppa lite på det där. "Fulrida" lite som Yvonne så snyggt kallar det :P
Gjorde mycket varierat, först övergångar skritt-trav. Sen  tempoväxlingar i trav, försökte att rida på mer med kroppen istället för enbart m skänkeln. Det där med o höja upp handen är skitsvårt för mig! Känns så fel och jag drar automatiskt bak handen istället för bara upp. Hrm. Men om jag bara tar upp handen blir hon lite "vafan håller du på med?!" och ökar..då måste jag ju bromsa :blush: Jaja, får jobba på det. Sen gjorde jag lite skänkelvikning och tio steg galopp, sen skänkelvikning åt andra hållet och likadant med tio språng galopp. Gick bra. Sen blev det tempoväxling i galopp också. Tio språng vardera. Försökte öka med sätet nu, vilket gick lite bättre de sista gångerna.
Sen hittade jag minsann FINFINA diken och massa djupsnö :D Så jävla kul. Tror jag tycker det är underbart eftersom hon får sånt schvung i steget. Man kan näääästan föreställa sig hur det är att rida MSV/SVÅR-klass häst när hon får schvung. Skritt, trav och galopp i dikena. Hihi. Jag blir som en liten galning när jag ser snööööö. Mina djävulshorn växer som sagt ut, ganska långt tror jag också.  Fick sen ge mig, hon tycker att jag är ganska jobbig när jag går på så mycket. Men jag vill ta tillvara på varenda dag det är snö. Snö och vatten är superskoj att rida i! :thumbup: Undrade hur det skulle vara o rida Affe i lite djupare snö? ;) Haha, med tanke på att hans galopp redan är ganska stor och bärig, tänk då i mer snö - WOHO! GP - here we come.




Don't take me for granted

Den:2010-12-03 Kl: 11:13:36 / Allmänt / Kommentarer: 0

Jag RYSER!
http://photoshowoff.se/bilder/top25


Hihi, det var roligt att skriva i det här typsnittet ju ;) Mohahaha!

Hoppeliskuttade lite igår. Fy FAN va kallt det är. Ush. Tills man blir lite varm i kläderna iaf. Gick bra. Knäppt att Mika fattar ändringarna så snabbt. Om man ser till dressyren som tagit mycket längre tid. Haha. Det går faktiskt att lära om, fast hon är 16 år gammal. Fast 16 är ingen ålder, för min ponny är überfräsh för sin ålder! :D Yvonne var mycket nöjd med oss :P Hihi. Dock måste vi hinna med ett dressyrpass innan jul också. Hon har ju varit lite tung i veckan, plus att hon går bakom lod, igen. Dumma hest som kommer på allt för att slippa arbeta rätt. Fast det KAN ju ha o göra med att jag ridit lite med pessoa och hon har ju en  tendens att knäppa av i nacken :blush:
Idag ska vi ut och leta upp diken :thumbup: Massa sö och pulsa i. Wiiie. Sen måste solen hålla i sig några dagar till, måste fixa lite ridkort + någon film i pulsande snö. Är alltid roligt att titta på! :D

Men jag vill INTE att snön ska försvinna :( Vill ju göra saker såsom;
1. Åkt på julmarknad (hallå, det är SNÖ - mer julkänsla får man inte!)
2. Fixat mer kort + ridkort
3. Ridit ut m Yvonne o Affe. Kanske finns mer snö uppe vid berget? :P

Jaja, ska ta en promenad snaaaart, sen blir det stallet. Vilket jävla liv man har skaffat sig. Men jag har faktiskt SÖKT två kurser på Halmstad Högskola. Dock bara 7,5hp var och på distans. Men men, ändå något. Kan ju bestämma mig sen, OM jag kommer in lix :)

Korten från häromdagen är inlagda på Pixbox-albumet. Kolla länken "bilder"!




23 dagar kvar

Den:2010-12-01 Kl: 19:37:13 / Bildbomb / Kommentarer: 1

Fast jag har ingen som helst julkänsla. Har inte haft det på åratal. 

Gick ju gaaanska hyfsat o rida ut idag. Var bara tvungen o springa runt o fota innan jag red iväg. Hihi. Sprang runt som en yster fölunge o knäppte galna bilder. Har märkt två saker; det tar ett tag innan jag blir varm i kläderna och fotar lite mer..hrm.. mot det konstnärliga. Även fast det finns betydligt bättre fotgrafer :P Men men. Sen tycker jag att det inte ställer in skärpan bra. Alltså kameran. Har den på auto. Om man ska ta mot solen blir det helknäpp och vill ta ett kort med total oskärpa. Börjar den bli helknäpp, eller är det bara mot solljuset? :S
När det var klart var det på med sadeln etc etc. Slänge på gummibandet runt halsen. Lika bra o ha det med sig. Red till ett av mina favoritfält som har DJUPSNÖ! Mohahaha. Brukar säga att man kan se djävulshornen sticka ut på Mika ibland, men vid såna tillfällen växer mina ut! :D Haha! Nej men det är så UNDERBART bra OCH roligt att rida i djupsnö. Travade en bra bit i kanten. Vidare till nästa fält med mer djupsnö. Hihi :thumbup:
Hittade nästa fält med djupsnö, fick bli lite galopp i den snön. Vidare över vägen och ner till en gräsväg som jag vet att dem inte plogar. Slängde på gummibandet på henne innan det bar iväg. Fanns bra med djupsnö på sina ställen längst vägen och där skulle vi galoppera. Blev bara två intervaller :( Men vägen jag tänkte galoppera på var blankis, så det fick vara. Ner och galoppera tillbaka samma väg, geeeenom snön :) Tänka sig va kul det är med snö. Blir som en liten barnunge. Fast det är jag ju typ hela tiden ändå ;P
Tillbaka till hur Babsen skötte sig. Kunde lägga på skänkeln så att hon sänkte sig fram. Jag vet att dem inte går i form bara för att dem kröker på nacken, eller behöver inte göra det. Men jag trivs bättre med att hon istället blir lång och låg = tung i handen istället för att hon är hispig och spänner upp sig. Hon blev liite tung av gummibandet. Försökte med halvhalter att få henne att samla upp och ihop sig. Gick la sådär. Flyttade lite sidvärts innan vi kom fram till sista fältet med djupsnö. Bättre ställd i nacken nu. Sen var det SCVHUNG i steget i snön. Det är så WOW lix. Man får en sån maffig och häftig känsla. Hon krökte mer på nacken på sista travsträckan hem. La till skänkeln - "okej då matte, jag lägger mig här med huvudet". Utan gummiband den sträckan också. Men lite tung. Jaja, lite bättre än igår.
Tyvärr har jag ju INGA ridbilder varken från förra vintern eller hitills i år. Får verkligen bli bättring på det. Men jag har ju ingen som kan ta kort! när jag rider. Eller jo, Norpan kan, men hon går i skolan o har aldrig tid och så tror jag att hon skulle frysa ihjäl efter bara 5 min. Tönt :P Jaja, det får lösa sig.

Oredigerade bilder från idag. Fler kommer upp på Pixbox inom kort. (sista bilden flummade jag ut på och började leka med snön)




Hej mitt vinterland

Den:2010-12-01 Kl: 12:56:13 / Allmänt / Kommentarer: 1

Jag börjar smått fatta mer och mer. Det enda jag sysslat med på den här bloggen har ju varit designen, som jag tycker är viktigast. ;P Jaja. Hittade ju t.o.m. en besöksräknare. Det är väl det jag har saknat mest från dinstudio.se. Men det löser ju sig efterhand ser jag :)

Igår red jag en GRÄSLIGT pigg/hispig ponny. FY FAN va HEMSK hon var! Pigg och hispig till 1000!! Gick inte att få kontakt med henne. Alltså hon kan ju vara pigg och hispig ibland, men man brukar kunna få kontakt med henne efter ett tag - men igår var det FAN själv. Jag red på tredelat bett. Jaha, har jag blvit sån också - MÅSTE rida på olika bett? Näh, nu ska hon fan skärpa sig på dem här vanliga betten. Har aldrig varit några problem innan ju! Jag fick verkligen ge upp försöken med att få något dressyrakritgt från henne. Undra om hon kände av att nu jävlar kunde hon springa? Pga sulorna? :S Men jag tänkte INTE ge mig. Jag gick in i lilla sommarhagen (inhägnad..) och försökte få henne lugn och avslappnad. Hon har ju en tendens att spänna upp halsen och sänka ryggen (inte snyggt med andra ord) Det blev tyvärr lite plockande i handen, men jag vill inte huvudet vid mitt huvud lix. Gick hyfsat den lilla stunden. Gjorde mycket övergångar. Traven gick okej. Galoppen var hon fortf lite springig i. Men jag kan ju säga att det är lätt att sitta på rumpan när hon är så jävla pigg. Bemärk också att jag red barbacka :P Vet inte varför jag inte vill rida m sadel på vintern. Får mer känsla utan?

Idag tänkte jag ändå ha sadel. Tänkte ta lite galoppintervall.. Haha! :thumbup: Jag har fundering på o ta med mig gummibandet (halsförlängaren). Jag vill inte tjafsa med henne, och när hon är ute är hon 100 gånger värre än i typ paddock/hage. Hon är en sån ögontjänare! Lite svårare att få kontakt med henne när man är ute. Och om det vankas galopp blir ju det hela mycket intressantare. Så tänkte dra till stallet snart. Kanske hinner med o fota lite efteråt? Gjorde detta en snabbis igår. Fick en sån underbar känsla, typ - "fyfan vad kul detta är!" Att fota alltså :P


Livsfarliga häst :bigeyes:


RSS 2.0
besöksräknare