You are the only thing that I belive in

Den:2012-03-16 Kl: 10:57:08 / Allmänt / Kommentarer: 0



Börjar känna att kroppen och huvudet börjar samverka mer. Förra veckan var kämpig. Stressig. Alla extra boxar att mocka, körning hit och dit med bilen, dåligt med sömn. "Vad ska hända sen?" Inte konstigt att kroppen säger ifrån efter allt det, plus den inre stress som redan finns..

Senaste ridpasset gick också bra. Red en längre runda på 1½h. Klättrade en hel del. Så hon sänkte halsen och fick komma upp med ryggen. Var säkert lite mör i bakkärran efter det. Men hon kämpade tappert på hemvägen. Tog lite dressyrtrimm på ett fält. Såklart finns alltid vänsterbogen i huvudet, men måste tänka mer på att få igång bakbenen och att hon inte spänner upp sig. Hon har faktiskt lätt för det har jag märkt. Känner direkt när hon fuskar just med huvudet och när hon slappnar av och jobbar sig igenom fram och sänker huvudet och får då ett fint stöd i handen.
Övergångar, tempoväxlingar, serpentiner (vändningar via skänkeln). Hör och häpna föll hennes stöd mer på plats ju tröttare hon blev. Hon blev ganska fin framtill och samlade upp sig baktill. Fick ett stöd i högerhanden! Får dock tänka på att rida för ytterskänkeln i högervarvet. Ja även i vänster såklart. Gjorde lite öppnor också och sen att hon skulle fram. Då slappnade hon av lite och la sig i handen. Tyckte dock inte att hon blev särskilt tung, utan bara ett stöd. Vill nog ha ett ganska bra stöd, vissa vill ju ha minimalt - något hg eller så. Blev lite förvänd galopp innan sista halten som blev bra och fick avsluta ännu en bra dag.
När jag som mest behöver det visar hon ännu en gång vilken fantastisk varelse hon är. Ren lycka?
Kanske, bara kanske att det finns en ljus vår som väntar?


It feels like I'm in a dream

Den:2012-03-13 Kl: 19:18:21 / Allmänt / Kommentarer: 0


Gick ga bra att trimma lite dressyr idag.
Visst, inte klockrent, långa vägar ifrån, men just att jag fick in känslan igen. Tappar den ganska ofta :(
Var lite loj och inte lika spänd som hon varit det senaste, så tog gladeligen att hon blev lite tung i handen.
Kände också direkt att jag inte kunde rida fullt ut med kroppen (kommer inte ihåg sist jag kunde det...)
Första tanken var verkligen "Kom igen nu Mika, ge mig liite gratis!" Jaja, iaf fokuserade jag inte lika mycket på bogarna, utan mer fram och tillbaka. Övergångar i massvis. Visst samlade hon ihop sig bak lite också iom detta. Blev mycket sidvärts i skritt och sen upp till trav eller galopp. Inte så flashigt någonstans, men fick en fin känsla iaf - och det behövdes. Galoppen var bra och hade stöd i handen (inte optimalt dock) och hon spände som sagt inte upp sig.

Vår snart?
Finns inget att se fram emot :(


Turn back time

Den:2012-03-09 Kl: 11:49:32 / Allmänt / Kommentarer: 0


Trögjobbad vecka.
Så nu har jag tagit helg.
Välförtjänt.
GHS för två veckor sen igår. En gång till?
Glömde alla bekymmer, bara flumma runt. :)
 Känner att hjärna och kropp inte samspelat i veckan.
Väldigt konstig känsla måste jag ju säga.

Glömde ju tillägga att Mika gått med vagn bakom sig en längre sträcka nu! :) Jag ledde henne och hon betedde sig som att hon gjort detta hela sitt liv (vet att man inte ska göra det själv, men...)
Inser nog aldrig hur otroligt okomplicerad hon är. Har ett psyke och temperament som är få förunnat.

Hoppas att allt kan lösa sig.
Så att man kommer på banan igen.
Låt mig ha lite flyt nu för helvete!!


There's just one life to live

Den:2012-03-04 Kl: 20:21:00 / Allmänt / Kommentarer: 0



Tänk om man kunde blivit född med supergener.
Och allt vad detta innebär. 

Titta, en bild från RIKS 2011. Hehe. Ibland så!

Fick invigt mina JW ridbyxor idag som jag köpte på mässan. Nu i efterhand skulle jag köpt fler, eftersom de annars är några 100-lappar dyrare. Var helt okej. Väldigt tunna, men satt som dem skulle ;)
Sen hade det kanske känts ännu bättre om jag suttit på en häst på 163cm ovan mark som gått 120 i hoppning? Kanske?
Ush vad jag rackar ner på min Ponnibus, men har verkligen kommit på vad jag vill ha. Det är väl bra?
Hoppade löjligt lågt, men har inte hoppat något nämnvärt under vintern (fast det gör jag väl inte annars heller - så vad finns det mer att skylla på?). Felfri runda och rosett. Kände på några hinder som var mot utgången att jag fick sug mot hindren, wow vilken skillnad när framåtbjudningen kommer! Då kommer hon rätt och man slipper krångla och mata energi från henne. Tänk om det vore så hela tiden... 


Upptäckte nyss att jag inte redigerat bilder från dec 2011. Ajabaja. Får väl fixa detta i veckan.


RSS 2.0
besöksräknare