When it all falls apart

Den:2011-02-27 Kl: 18:47:12 / Allmänt / Kommentarer: 2

Nej, man kanske skulle packa väskorna o flytta till annan ort?
Hade varit väldigt spännande faktiskt. Är trött på den här stan och allt annat också. Folk. Bara så trött. Vissa dagar är man lite väl låg kan jag tycka. Suck. Vädret är grått och trist. Det är kallt ute. Allt är bara så jävla piss.
Muntergök nummer ett va? Hade en period i höstas (ja EN vecka:P) då humöret verkligen var på topp. Fullt med adrenalin i kroppen. Inget som kunde göra mig besviken. Ja allt skulle lösa sig. En atombomb hade inte varit några problem, lika glad ändå. Hrm. Jomen tjena på en fredá lix.

Denna vecka har jag fokuserat på mycket framåtanda med Mika. Tempot har varit lite högre än vårt vanliga "lullande". Hon ska svara fram för skänkeln och ta stöd i bettet. Har försökt med att vara lite mer explosiv. Typ tryck till sen slappna av. Lite mer krut lix. Emellanåt har hon gått riktigt fint framåt och tagit stöd, idag kände jag till och med lite tryck framåt i bettet. Idag kändes hon även fin i slutet på min runda i skänkelvikningarna. Har tränat på att fånga upp energin sidvärts i yttertygeln. Hon ska framåt men ändå tvära, inte bara tvära, utan FRAM. Så idag flöt hon fint åt sidorna på hemväg.
Har bara ridit barbacka också. Förutom idag. Sadel och hoppläder. Ingen djup sits utan betydligt mer fram (kan inverka liite mer på framåtandan nät jag rider med sadeln eftersom jag slipper skumpa runt). Mycket lättridning och stå i galoppen.
In med svansen och nästa kuta/krypa ihop på henne. Kändes inte så fasligt farligt i ryggen efteråt. Men jag vill ju ändå kunna sitta i lite djupare sits med mer inverkan från ben och säte. Dressyrsadel JA TACK.
Har hoppat ganska friskt i veckan. Fast mer "ett skutt där och ett annat där". Tar något språng när jag är ute, vilka hon bjuder fint på. Tror mycket på att hitta hennes framåtanda via terränghinder.
Sen bör jag verkligen jobba mer med hennes skritt. Jobbar inte alls mycket med hennes skritt. Jag tycker den är långsam och blä. Hon vill inte ta lika mycket stöd där som i traven och galoppen.

Får hoppas att morgondagen bjuder på bättre humör. Är inte alls rolig när jag är så här låg och vrång. Blääää. Får väl kolla på någon barnfilm o psyka mig själv ännu mer. Yeah va bra jag mår.


You're the air I'm breathing


Revolution

Den:2011-02-25 Kl: 12:16:06 / Allmänt / Kommentarer: 0

GHS var bra och roligt! :D Åkte ju ett gäng från stallet, så det blev trevlig stämning. Vi hade olika platser, men alla satt vid Helens platser :P Jamen det var ju inga som satt där - hihi. Ja Jeanette glömde sina biljetter, men det löste sig och hon fick lösa nya, jaja, alltid är det något. Såg först 1.35 hoppningen, sen MAT, donken (ingen direkt favorit men ibland måste man). Sen 1.40 hoppningen, såg till Roffe, sen skulle jag minsann springa på mässan. Clinicen skulle börja 15.40. Det tar ju sin lilla tid o gå på mässan.
Köpte inte så mycket faktiskt, höll mig bra under budget. Hittade ett swarowskipannband, från Varbergs Ridsport av alla ställen. HAHA! Men dem var 100:- billigare än vanligt, så då måste man slå till. Köpte stora stenar, men tog kvitto så jag kunde byta, om jag vill...:blush: Sen köpte jag tre uppsättningar (!!) lindor :love: och en polotröja från BoT - får se om det fungerar mot nacken. 
Clinicen för Andreas Helgstrand var bra. Han sa mycket bra saker och hästarna har red var underbara! Särskilt det sista stoet (7 åring). När han bad om ökning så blev det minsann ökning, och samlingen sen!! Alltså man såg hur hästen satte sig på bakbenen!!!! JAG VILL OCKSÅ HAAAAA!!! MUMS. Han sa att när man tar tillbaka ska dem jobba mer med bakbenen, inte stanna upp. Sen var det mycket han sa som Yvonne redan pratat om. Att dem ska svara fram och tillbaka. Ta stöd i bettet (något jag jobbat ordentligt på i veckan). Alltså allt handlar ju typ om att dem ska vara framme för skänkeln. Fram, fram, fram! 
Blev sjukt inspirerad. Köpte vita lindor som vi får prova. Hihi, bara dressyrsadeln som saknas nu ;) 
Sen ville resten gå på mässan så jag fick hänga på. Hittade ett par ännu billigare lindor, sparng tillbaka till utlänningarna som sålt lindorna till mig, men jag fick inte tillbaka pengarna, utan skulle då få byta till något annat, nej men jag vill bara ha pengar! Typ peka finger åt dem och tillbaka till Börjes. Men Maria hittade ett schabrak som jag bytte in till lindorna, sen spran jag glatt till Börjes och köpte vita och vinröda lindor. Wiiee. Sparade jag 100 spänn :) Ville också köpa massa fina schabrak, men det är osäkert nu med sadlar så jag lät bli. Kliade lite i fingrarna. TÅLAMOD.
Hittade dock inga damasker, men jag fick ju marinblå, vita o röda lindor. Så nu kan jag matcha lite mer.
Så det var en bra dag på Scandinavium. Vill också rida därinne... Håll tummarna? Hihi.

Ja sen lite annat också.
Har varit en hektiskt vecka, men skönt o vara på språng.
Var i H-stad i tisdags. Otopedspec. Blev lite skeptisk. Han var lite egen, men skulle skicka remiss till MR för både nacke o rygg. Sen trodde han att något kanske var avslitet i nacken, för jag hade inte superbra känsel i fingrarna...
Bra besked från berget också. WIE :D
Ja just det, jag fick jobbet på Varbergs Bostad. Wie :)
Känns som att lite bitar faller på plats nu. Som att man kan planera lite mer ang hästar o sånt. Gött.
Kanske kan få lite mer medvind i år? Kanske till och med är MITT år i år? :P
Har varit ganska mycket motgångar ett bra tag nu, men det vänder väl förhoppningsvis. Hoppas verkligen på det.
Hoppas på mycket nu!!

HADÉ!!!


Forever Now

Den:2011-02-22 Kl: 20:51:17 / Allmänt / Kommentarer: 0

Meriter
Hrm, Klubbmästare 2009? HAHA, nej, har tyvärr inga tunga meriter :( ÄN ;)

Det här finns i min rykt låda
Gummiskrapa, rotviska, ryktborste + skrapa, kort ryktborste, mjuka ryktborste (har efter jag klippt henne för att få fram glansen), piggborste, hårborste (till man och svans). Lite hästgodis, sax, gummiband, termometer, mankam, hovkrats..

En stund jag aldrig kommer att glömma
Mycket som är relaterat till Mika. Som när hon åkte tillbaka den 6 juni 2005 och jag totalt bröt ihop. Sen när hon kom i den marinblå hästbussen 27 juli 2005, som MIN häst. För o bara nämna NÅGRA ;)

Favoritmärke
Har ingen direkt favorit. Tycker vissa KL saker är fina, plus många JW saker. Men sen kan allt variera beroende på saken i fråga..

Bilder på mig från tävlingar


Mitt drömstall

Ojojoj! Är ni beredda? Kanske inte direkt drömstall, men om jag hade eget stall nu iaf ;) Ganska mkt inspirerat från Yvonnes stall, enkelt men ordnat. Tycker om mycket plats, man ska inte behöva trycka ihop sig. Vill därför ha två spolspiltor (vill inte vara ivägen när jag ryktar o sånt), sen en STOR sadelkammare, men massa hyllor, sadel o tränshängare :P Jag vet preciiis hur jag skulle inreda! :) Sen separat rum för foder o hö. I hörummet ska det vara en vägg fri för upphägning av höpåsar, för jag tycker inte om att ställa dessa i stallgången - den ska vara fri och rensopad! :P Sen i foderrummet ska det finns hyllor för o ställa morgon och kvällshinkar på. Tycker inte heller om att dessa ska stå i stallgången. Skottkärror och grepar/kvastar ska vara uppradade utmed väggen ut till dyngestan (gången mellan foder och hörummet) Tre utgångar. Tja, jag är nöjd :)


Varför får ridning dig att må bra
Hästarna ger så mycket. Är bara ren lycka. Jag mår bra av det, vad mer behöver ni veta?

Värsta häst minne?
Hrm, ja jag har nog många, inga direkta som ploppar upp nu förstås. Eller så försöker jag förtränga dem :P När Mika försvann ur mitt liv?


Born this way

Den:2011-02-21 Kl: 18:42:20 / Allmänt / Kommentarer: 0

Tycker inte Lady Gagas nya låt är sådär fantastisk som man hoppats på.
Om man jämför med tidigare låtar, som ex Pokerface :love:

Dessutom har Eric Saades melodifestivallåt fastnat i hjärnan och går på repertoar... fast jag har lite kul när jag kommer på annan text - "Jutta is populääär" o sånt där roligt :P Vilken kalashumor man har ibland...



Ska försöka hinna o skicka iväg mitt manus till veckan. Så får ni hålla tummarna! Har hittat lite motivation till o skriva igen, kanske beror detta på att mitt word fungerar för tillfället? Jaja, undra hur länge det fungerar den här gången då...
Fick iaf lite bidrag till min Eurohorse-kassa  under helgen. Wiiie. Känns som att man kan leva en månad till nu :) Nej men seriöst har jag satt en budget, som inte direkt får överskridas (men har såklart en summa som ABSOLUT inte får överskridas - plan B) Bling-bling är prio nr 1 :D

Blir en jefligt hektisk vecka känns det som. H-stad imorgon, t-läkaren på onsdag, GHS på torsdag, sjukgymn på fredag.  Ja..ibland är det mycket här i livet. Men hoppet är det sista som sviker!


Upgrade

Den:2011-02-21 Kl: 11:05:39 / Allmänt / Kommentarer: 0

Mina tränare
Yvonne Jonsson

Jag gillar
Hästar, motionera, djur, fotografera, skriva, vänner

En häst jag saknar
-?-

Veterinär, hovslagare, massör osv..
Varbergsveterinärerna, Yuri, Gabriella (vid sadelproblem:P) 

Fula ovanor
Har massor! Särskilt vid ridningen (A)

Jag gillar inte
Personer man inte får uppskattning ifrån (döööö), hundar som skäller, folk som inte kan parkera, falska människor. Folk som smaskar när dem äter, o folk som pratar med mat i munnen.  När saker och ting inte går som man vill..

En hoppträning
Som jag kommer ihåg? Hrm, måste ha varit på mitt älskade Hermanstorp :) Mika gick som en klocka däruppe många gånger. :love:

Jag måste träna på
Att slappna av, släppa kontrollen lite, våga mer...


Automatic

Den:2011-02-18 Kl: 18:31:52 / Allmänt / Kommentarer: 0

Börjar verkligen känna skillnad på alla dagar med Ponniibus nu :P Jomen det är bra. Som förra helgen kändes hon loj och ville inte gå fram till bettet. Igår var hon lite spänd och ville inte svara fram för skänkeln och inte heller ta stöd fram i bettet. Idag var hon fortf spänd och var inte framme för skänkeln. Började göra mycket övergångar och skönkelvikningar. Satte en galopp ganska tidigt för o dels väcka upp henne och dels låta henne göra ev med energi. Hjälpte faktiskt!
Sen började hon mjukna och gå fram för skänkeln = stöd i bettet = bra :) Gjorde mycket volter, övergångar, skänkelvikningar, öppnor, fattningar, halter osv. Skummade finfint! Jodå, rider man rätt så blir det rätt också.
Har faktiskt lärt mig att rida hästen fram till bettet genom Affe :P
Så mycket som faller på plats som man annars bara hört andra prata om, men tänk att man själv fattar också och KÄNNER. Duktig jag känner mig. Var fin i galoppen också, tog stöd i bettet och framåtanda. Märkte sen lite samma tendens som med Affe, att ju mer man jobbar ihop henne, desto mer tappar hon bjudning, kanske inte direkt kryper ihop, men ändaaa. Cooolt va?
Sen orkar hon inte svara framåt ett helt ridpass, men tar man små pass här och där brukar hon orka igenom dessa, sen små skrittpauser. Bara o träna vidare. :thumbup:


This is how it feels

Den:2011-02-18 Kl: 10:52:39 / Allmänt / Kommentarer: 0



En perfekt dag i stallet

Perfekt? Ingen aning :P

Min utrustning
Hjälm, jodhpurskor med stålhätta, svarta shortchaps (bara på typ programridning och CR), Ridstövlar, hjälm, spön, väst vid ex terräng och ev ridning av andra hästar. Öh...massa ridbyxor och ridtröjor. Kavaj, massvis med struuumpor :P Har mer, men orka :P

Hästbloggar jag läser
Vänners bloggar (mkt häst :P) o Dr.mupparna

Hästens utrustning
Hoppsadel, två achen och ett pullarträns. Sen- och kotskydd vid uteritt och hoppning, damasker vid dressyr och uteritt, lindor vid dressyrträning. Fårskinnspad under sadeln + ännu en pad vid manken för att lyfta upp. Massor av schabrak, två öronkappor, 15-tal täcken... Orka mer :P:P

Om jag skulle vara tvungen att byta häst med nån skulle jag välja?
 Ninja? Casall? Haha :P vet faktiskt inte. Beror väl på vad jag vill ha för dagen...

Min drömhäst
En häst runt 162-163 cm i mkh. Runda och bäriga gångarter, lätt för samling? Hoppar lätt från backen med kattlika språng, rundad rygg så att det kittlas i magen. Färg? Spela roll :) Sen har jag en förkärlek för skäckar, men en brun häst med bläs och fyra vita strumpor hade inte varit dåligt =) Sen måste den SJÄLVKLART vara snygg, alltså tilltala mig. Tittar mycket på huvudet. Ska vara fint och ädelt.  (En Smedhults Äss i storhäst format hade inte varit fel! :D)


Mina drömmar
Drömmar är bra och jag är bra på att drömma..:blush: Tja, egen gård hade inte varit fel. Typ 4-5 boxar, helt efter mitt tycke och stil. Jobba som fotograf :) Författare. Sen vore det väl kul om kroppen orkade att kunna göra något mer än hästarna som hobby. All vill väl rida OS i dressyr eller fälttävlan??? :D Åka till Norge.. Australien hade varit häftigt. Ooooo åka till en ranch i USA :P Har massoooooor!

Min Önskelista
Nya chaps, dressyrsadel, correction pad, JW bling-bling ridhjälm, KL jacka, ett par till ridstövlar, ett till träns, swarowskipannband... Ny transport, egen bil... Ska jag fortsätta? ;)


All I have

Den:2011-02-17 Kl: 18:25:27 / Allmänt / Kommentarer: 0

Orkar inte ta dag-för-dag, så jag kör några på raken istället :P


Presentation av mig själv
Men denna har jag redan gjort en gång. Jaja, ni som känner mig vet väl en del, orka ta upp, fråga istället :P

Presentation av mina hästar
Se nedan.

Min första häst
Mika är en mörkbrun NF ponny på 139,4 cm och född 1994 i Skåne. Den underbaraste varelsen som finns. Kanske inte en utpräglad tävlingsmaskin, men hon KAN. Bara att hon kanske inte alltid visar det på just tävling. Men hon tycker livet är härligt så länge som mat är inblandat. Har ett trevlig steg och tycker det är kul att hoppa och rida fort i terrängen. En riktig allroundponny. Hon har ett fantastiskt psyke som många inte är sena att påpeka, kanske till och med avundsjuka på? Alltså historien om hur hon blev min är oändligt lång och jag känner inte för att dra upp den, men den finns nedskriven. I början var hon ganska svår och jävlig, men jag tror mycket på NH och tog hjälp av Silvio Wirth och min hovslagare (som också håller på med NH). Tricket var bara tid och att lära känna varandra. Såklart att det var MYCKET tårar och skrik de första åren. Jag brukar kalla Mika som "försökshästen", eftersom hon fått utstå mycket, byte av tränare och träningsstilar. Stackare. Men hon har stått ut. Hon står fortfarande ut. Men vi har nått oändligt långt från första gången jag höll i grimskaftet en augustidag 2004.

Det här Äter mina hästar
5½ kg hö, 6 dl mustang müsli, 1 dl miner, 1 dl B-vit. och 2 dl betfor  

Det här har jag med mig på tävling
Kavaj, skjortbröst, platstrong plus nål, stövlar, sporrar, hårnät, klädrulle, tävlingsmapp med licenser och pass, ev. extra par ridbyxor, hjälm. Träns, sadel (Mika åker alltid med sadel), transportskydd (åker med), nummerlapp, hink med betfor + vatten, morötter, hö, spö, handskar, ridtäcke, transporttäcke, gummiband.. hrm, har jag glömt något? säkert!

Mitt mål med ridningen
Rida SM? :thumbup:

Min bakrund
Började rida när jag var 10, fick hyra Mika när jag var 14, köpte henne när jag var 15. Började tävla sent, som 17 åring.

Min största rädsla
Att misslyckas


5 månader

Den:2011-02-16 Kl: 18:43:00 / Allmänt / Kommentarer: 1


Someone wake me up

Den:2011-02-16 Kl: 10:49:30 / Allmänt / Kommentarer: 0


Red i Yvonnes dressyrsadel igår (har redan ridit i den x antal gånger på Affe) men denna gången på min egen häst. Och snacka om att jag har problem :P nej men nu märkte till och med jag vilka jävla saker jag har hittat på när jag rider. Har stenkoll på högersidan, som edför superspänning. Shiiit... Känns som att jag bara har problem alltså. Tänkte igenom detta igår, har nacken, axlar, rygg, knän, handleden. Behövs det något mer?? Men fine, jag klappar inte ihop. Jag har aldrig gått så långt och jag tror inte att jag skulle göra det heller. Med tanke på alla problem lix. Någon annan kanske inte hade pallat, men man lär sig tyvärr leva med det. Ska till en specialist på tisdag. Kolla nacken o sånt. Jaja, får väl se hur DET går.
Men jag vill i alla fall ha en dressyrsadel! :blush: Hihi, trodde att detta skulle få vänta tills häst nr 2 kom in i bilden, men känns som att jag kommer mer i optimalläge med en dressyrsadel och att man ser alla problem tydligare och kan ta tag i dem. Eftersom jag rider såpass mycket dressyr känns det som ett måste snart...

Vill titta över min hoppsadel också, för jag vet inte stl mässigt. Okej, jag vet att det är lite för stor i passformen med paddar upp. Hon ser ju inte rolig ut i ryggen, men så att hon får en chans att komma upp och jobba med ryggen. Hjälp... För det behövs det pengar.  Men skulle vilja en två ordentliga sadlar som passar henne någorlunda och förstås passar mig också.

Har varit dukitg och mejlat mitt manus till Martin. Hoppas på utskrift innan helgen, så kan jag leta förlag och skicka, så håller coachen käft, men dels också för att jag känner att det är dags o skicka den igen. Efter all bearbetning jag gjort. Men den blev faktiskt bra. Känns inte som jag utelämnat så mycket. Jag KAN verkligen skriva ibland :D
Sen måste jag ner till Campus också... Blää, ska bara fråga ang högskolan, jaja, behöver väl inte ta så lång tid?

Ska byta till typ XP eller W7 på datorn, är så seeeeg. Trött på det. Sen byta bredband till Bahnhoff. Och sen måste jag hitta ett bra redigeringsprogram med roliga texter och roliga verktyg. Har inte blivit så mkt fotande nu, inget roligt alls. Behöver köpa nytt objektiv innan kursen i april. Sen ska jag ändra textningen på mina bilder, nytt åt - måste göras :P FÖRSLAG?


Follow Me

Den:2011-02-12 Kl: 12:17:39 / Allmänt / Kommentarer: 1


Kom på en rolig sak med Mika. Hon har ju stundtals slutat skumma i munnen vid ridning. Något jag tycker är ett tecken på välbefinnande och jag vill att "mina" hästar ska skumma. Hrm, jo iaf så har jag dragit slutsatsen att hon skummar endast numera när man RIDER HENNE RÄTT. Smart ponny det där :P Nej men rider man henne med tanke på bakdelen före huvudet skummar hon glatt. Halvhalter, skänkelvikningar, öppnor, övergångar och tempoväxlingar. Ibland kan jag vara lite "stressad" och vill bara "visa upp henne" och då kommer gärna händerna i obalans och börjar plocka..:blush: Och då tänker hon inte skumma och vara tillfreds, nej då knäpper hon nästan bara av i nacken och går där. Tja, hon är inte dum.



Hatar eftermiddagarna här hemma. Det värsta som finns. Ush. Jag vill bara åka hem... Allt var så bra hemma. Okej, var väl motgångar där också, men har varit totalt katastrof sen vi flyttade. Man förknippar allt ont med den här lägenheten. Ush. Man vill inte vara hemme. Ute och borta så mycket det bara går. Man är rastlös och klättrar på väggarna. Och jag tänker inte sitta här en sommar till. Hatar det. Varmt och jävligt. Fy fan. Då bor jag hellre i tält. SNÄLLA - give me some happening.. ;(



Haha, börjar bli trött på vissa. Annika började prata häromdagen att hon kanske kunde köra in Älgen. Haha, ah så att du slipper sälja henne ja. Vad folk kan gripa efter halmstrån alltså. Föl, köra in. Jomen tjena. Tur att min häst håller för att rida, tränas och tävlas. Pilutta dej va! :P va elak jag var nu va? Men det får jag vara. Otacksamhet är något som får :thumbdown: hos mig. BIG TIME. Hon tog inte ens tillvara på det jag försökte hjälpa henne och hennes ÄLG med under 2009. Nej, ush, blir bara SÅ förbannad när jag tänker på det!



Man får inget tillbaka. Är så trött på det.
Och hoppas man på något, ja då går det åt helvete. Jag ger upp. Jag tänker inte hoppas mer. Jag lägger ner.

 


Trouble

Den:2011-02-08 Kl: 19:11:34 / Allmänt / Kommentarer: 3

Snabb sammanfattning vad som händer.
Hrm. Fortfarande stora problem med ryggen. Röntgen visade ingenting. Inget alls! Samtidigt hade det känts skönt om det hade varit något snett eller något, så hade väl en kiropraktor kunnat knacka till så var allt löst. Men näääh, sån tur har aldrig jag.
Jag hukar lite när jag rider (eller kanske mer än lite) Pga hoppsadeln? Alltså eftersom den är lite flatback hamnar jag ju i ett läge som inte är direkt optimalt. Kände inte någon direkt smärta förra veckan när jag ridit Affe (i dressyrsadeln). Okej, jag rider ju väldigt mycket dressyr... Har pendlat fram och tillbaka med mitt bäcken nu jag rider. För att på så sätt hitta mitt optimalläge med sittbenen. Fungerar. Kommer på mig själv hela tiden. Vill gärna kuta med ryggen och sitta på svansen :P
Jag red i min sadel i fredags och försökte verkligen inte sitta ner, men efteråt kunde jag knappt gå :( Inte värt det. Då rider jag hellre barbacka och får lite ont.. pest eller kolera - bara o välja...
Har funderat på o investera i en dressyrsadel, men dem är dyra. Sen pratade jag med någon gubbe på Whiplashförbundet och han sa att det här med ryggen hörde ihop med nacken. Men läkaren sa att jag bara var överrörlig. Har haft mer besvär med nacken också. Yrsel och illamående. Alltså just nu är allt väldigt osäkert. Om man ska på utredning för nacken och ryggen? Vad händer med jobbet? Vad HÄNDER?

Idag red jag barbacka (jag tänker inte rida med sadeln innan jag vet mer om vad som händer). Hon var ganska laddad. Red lite på grusvägen bortanför skogen. Gjorde lite sidvärts och lekte med vattenskålen i bäckenet. Ohja, visste ni inte att man har en vattenskål där?! :P Kände att jag försökte svanka lite mer idag, kändes som att jag satt väldigt framåtlutad. Hon var väldigt studsig och hittade en nedfallen gren som hon laddade som FAN för. Jävlar. Kvickt språng flera meter framör. Haha. Man kan inte mer än älska henne när hon är på sånt humör.  Red lite i skogen runt träden sen. Ganska laddad där också, hoppade över nedfallet träd där. Kvicka härliga språng så det kittlar i magen. Hon kan. Tro inget annat.

Har sett hela två säsonger av heartland på youtube nu. Riktigt bra. Mysig. Hihi. Kan äntligen ladda ner säsong tre nu iaf. Nu ska jag fortsätta titta. Har ändå lite planerat för februari - känns bra. Man kan inte sluta leva. men om någon vill ge mig pengar tackar jag inte nej. Eller typ låna transporten, vill att jag fotar, köpa schabrak, bokhylla eller böcker - ja bara säg till. Ja och balklänning och studentklänning också. KOM O KÖP!


RSS 2.0
besöksräknare