I have a dream

Den:2011-11-27 Kl: 17:00:00 / Allmänt / Kommentarer: 1

Jag längtar ihjäl mig.
Fan.



Alltså egentligen händer det inte så mycket med Ponnybus. Vad gör jag?
Nej jag fortsätter att träna på i viss mån. Ska försöka dra ner på hennes ridning en dag - bara ridning 5 dagar ;) Har hoppat CR, gick okej. Hon tänder dock av i ridhus och jobb i den utsträckningen. Vill verkligen träna, tro inget annat. Men ponnybus vill busa, rida i mörkret och ha lattjo lajban. Då får hon ha det. Kollar alltid av henne med öppnor, slutor, sidvärts, tempoväxlingar och övergångar. Mycket att få in vänsterbogen.
Sen när hon taggar till till tusen är det bara att ta tillvara på det. Det blir faktiskt mycket bus från hennes sida. Mycket framåttänk och glädje. Det kan man väl inte bli sur över?

gammal bild

Storm ute. Mysigt. Men jag hann rida innan idag också. Var väl inte så blåsigt. Gick ju att rida i skogen :) Hoppas att iom att det blåser att det faller lite träd, så att man kan hoppa över dem sen ;)
Vill ha snö nu.
Verkligen.



Determinate

Den:2011-11-17 Kl: 18:46:50 / Allmänt / Kommentarer: 0

Känner att man lever.
Har totalt mockat 7 boxar + hage, ställt in hinder i ridhuset, ridit 2 hästar...
Shajt.
Alltså jag blir mer och mer tacksam för min ponnybus för var dag som går.
Okej, trög, seg, ingen egen vilja fram - men vad gör det när hon gör min dag? Tänkte på det idag. Hon är så himla glad :)
Alltså glad är hon väl alltid, men de senaste dagarna (peppar peppar) har hon varit pigg, ja ibland lite uppåt-pigg. Eller förra veckan var hon väl också glad/framåt/pigg. Blir så glad. Värmer i hjärtat. Okej hon har ju inte var skitseg heela året, men det överskuggas av att hon för det mesta inte velat tänka framåt.
Har ju blivit en hel del ritter i mörkret (Mika taggar igång på detta) och sen har jag inte suttit lika mycket och trimmat henne. Känner av lite öppnor, sidvärts, tempoväxlingar och sånt ute. Sen är hon spänd och ibland kan jag ta det, men så finns alltid rädslan där att hon ska spänna fel muskler och därigenom bygga på fel ställen... Say no more.

Idag bjöd hon mig på en åktur :P Hittade dessutom benskyddet jag tappade för ca 2 veckor sen :D
Kände i ryggen att det inte var riktigt läge att trimma så mycket dressyr under ridturen, så det blev lite bus (ja det blir en hel del sånt nu för tiden).
Haha, men sen på hemvägen var vi nere i gläntan och gick upp och nedför, väldigt bra varierad terräng :thumbup: Finns en hel del hindermaterial också och Emelie ville hoppa!! Gick finfint, men Mika var taggad till tusen och tog lite svängar och stockar som inte var planerade. När hon bjuder på sig själv så är det bara att hålla i manen, lätta från sadeln och blunda! Hon vet ju vart hon ska! Haha!

Blir en 30 minutare om en stund (om jag orkar..) sen blire film!
CHILL


111111

Den:2011-11-11 Kl: 21:11:19 / Allmänt / Kommentarer: 0

Häst, häst, häst och åter häst.
Me like.
Kroppen får säga vad den vill, give it a go.
Ska ju inte klaga på att tiden går fort.
I onsdags red jag Maggie och sen Mika. Maggie bara ute och klättra lite på. Samma runda med Mika i mörkret. Sparar alltid det bästa till sist! :)
Idag har jag ridit tre hästar :P Eller fick rida Danzarina efter Yvonne ridit henne, känna skritt, trav och galopp. WOW. Alltså mitt hjärta klappar väl lite xtra för Affe-Bus, men Danzarina är strået vassare. Maffig på alla sätt och vis. Gav också en trygg känsla - typ "jag tar hand om dig". :)
Sen skrittade jag ett varv på Fandango, lilla valpen ;) Raka motsatsen till Danzarina. Sen hem och ha lektion för Maria på Maggie. SEN fick jag sitta upp på min egen ponny. I min underbara hoppsadel. Som jag saknat att rida i den! Ja jag trodde väl inte att jag skulle säga det, men härligt att rida i hoppsadel igen :) Blev ännu en kvällsrunda på henne. Under fullmåne och stjärnor. Men hon blir så jääävla pigg - me like. Hoppade sjukt goa språng och massa massa bjudning. ÄLSKA!

Jo jag har funderingar på om jag skulle vara kaxig nog att starta en 80-klass. Alltså nu snackar vi riktig hopptävling. Vita byxor, nummerlapp - you name it. Bedöms som en CR, men ändå. Har dock inte tävlat hoppning sen 2008 (okej två KM starter men räknar inte riktigt dessa?) och de flesta vet min ångest inför höjder. Alltså 80 har vi ju FF placeringar i, men var längesedan nu...
Ja jag anmälde mig faktiskt, men kan ju avanmäla till 18:e. Mohahaha. Känns som att jag skulle behöva det.
Klokt att starta hoppning på en häst som varit ganska loj hela året? Ehhh....


7.11.11

Den:2011-11-07 Kl: 11:27:08 / Allmänt / Kommentarer: 0

Ja så kan vi lägga en dålig tränings/tävlingssäsong bakom oss.
Ett sjukt dåligt år allt som allt.
Fast den sista starten var inte helt fel, men inte ens i närheten av det som varit. 64,444% och precis utanför placering. Igen. Snopet eller vad? Var inte mycket som skilde 2:an, 3:an och 4:an. Bara en-två hundradelar. Shajtens.
Sen vet jag faktiskt inte vad som händer. Tiden får utvisa (ja jag älskar ju saker som tar tid...)
Har sagt till mig själv att vi måste hitta ny energi, men sen är det så mycket annat som spelar in.

Sen blir det ett försök att nå Hippologen. Ett försök att komma härifrån. Håll tummarna att kroppen är med mig under hela resan nu också!

Red D-ponny igår. Sist jag red (och hoppade) D-ponny var för ungefär 4½ år sedan. Jisses... Men Maggie var en riktigt trevlig ponny får jag säga! Lätt att reglera, korrigera via skänkeln och sånt. Man fick en bra känsla. Sen att gångarterna inte riktigt passade min kropp, men verkligen kul att testa något annat. Sen var hon väldigt rolig att hoppa. Bjöd fint på hinder och sög. En häst som jag skulle behöva pga min höjdrädsla...Hihi...


1.11.11

Den:2011-11-01 Kl: 18:55:51 / Allmänt / Kommentarer: 1

Livet väntar inte.
Så waaaazzuuup?
Nej, säg det.
Fick ganska mycket svar den fredagen. Hela den helgen var lite känslomässigt kaos?
Fast har det inte varit det hela året?
Fick iaf rådet att skriva.
Ja jag skriver, tro mig. Men blir inte så bra om man inte har inspiration!
En del saker kanske klarnar mer än vissa. Vad jag vill t.ex. Trampar fortfarande vatten, men bara knappt.

Är bara EN tävling kvar i år. Bestämde mig efter förra tävlingen (precis utanför placering faktiskt) att starta LC:1 på lördag eftersom hennes form är betydligt lägre än vad som krävs för LB. I Snitt har vi ju legat mellan 60-62% i år. Inget bra. Men har ju upptäckt en HEL DEL detta året. Ack ack. Jag säger bara varför jag?
Vi får se vad som händer sen. Har hört en hel del också. Fått höra tankar som liknar mina egna. Det kanske faller på plats? Det är tungt, men sånt är livet. Vissa prövningar är värre än vissa. Det känns som att jag fått dem värsta! Jag får verkligen hoppas att det för något mirakulöst bra med sig då? Att livet blir en dans på rosor och allt går som jag vill...??
Tillbaka till tävlingen, så var jag nöjd med min egen ridning. Är nog det bästa jag uträttat i år. Patetiskt.

Var på stranden förra veckan. Det hjälpte inte framåtandan nämnvärt. Vad är det som fattas?



Sen tog jag faktiskt jag i en annan sak. Okej, jag vet inte vad som händer, är totalt knäpp i det syftet då - men sadelprovning var ett måste nu! Maria följde med som "packåsna" :P Men det blev några sadlAR SOM PASSADE ÄNDÅ: Tog med två hem, en Wellington Elite (red ju i en W när jag red Affe) och en supermjuk Lippo. Dock är Lippon NY och har redan haft två nya sadlar i mitt liv, gör jag inte om. Den är mjukare att sitta i än W, men W är begagnad, inte vansinningt dyr och redan inriden. Ligger bra utan pad och sånt på henne också. Okej, det gjorde Lippon också, men ni fattar att det blir Wellington va? Får se om dem godtar mitt bud bara :)

Dock sjukt svårt att rida i dressyr, eller inte svårt - ovvant! Jag fuskar ju så mycket när jag rider. Plus att det är jobbigt att rida henne rätt pga ryggen :(

Hur ska allt sluta?
Vad ska det bli av mig?


RSS 2.0
besöksräknare