Higher

Den:2011-04-30 Kl: 15:18:21 / Allmänt / Kommentarer: 0

Pigg ponny idag! Första gången på nästan en vecka!
Har faktiskt varit orolig om det var något allvarligt.
Värme, päls etc o sånt som spelar in.
Klippte henne faktiskt i torsdags... Hade lika mycket päls nu som i vintras = inte bra. Kanske skulle hlavklippa henne i vinter istället? För o se om sommarpälsen kommer som vanligt då. Jaja, får se.
Men hade Gabriella där igår, som påminde mig om grunderna - igen. Lätt för mig att glömma det.:blush:
Det var inget allvarligt med henne. Inget specifikt att ta på heller.  Lite stle när vi longerade i vänster varv, men hon såg inget vid ridning.
Så jag har bestämt mig för att ta en tävlingspaus under maj månad. Stressa inte. Ta det lugnt. Back to basic! Båda behöver det. Självklart ska jag träna på, men växla ner en gång till - känner på mig att det kan bli bra. Inte jaga på henne och pressa fram en form som hon inte klarar av - inte pilla med handen. Rida här och nu. :P


Två stjärnor lyser starkare än en

Den:2011-04-24 Kl: 21:36:41 / Bildbomb / Kommentarer: 1







Årets första strandritt.
Årets första dopp blev det också.
Åkte kana över halsen och ner i vattnet.
Mysigt.
Inte.
Haha :P
Men så går det när man har en häst som snubblar fram genom vattnet.
Ser därför ut som en dränkt katt på de sista bilderna (blev mååånga, men valde ut några som blev lite schnögga:P) 
Imorgon blir det bada för Tjockebabs (gjorde inte detta ikväll när jag kom tillbaka - orka..)


Give me a sign!

Den:2011-04-17 Kl: 20:20:50 / Allmänt / Kommentarer: 1

Dagens energi hämtades från SOLEN :)
Satt ute en liten stund innan jag skulle rida (ja för här "hemma" kan man ju inte sola!).
Har varit ganska låg ett tag nu.
Men efter mötet med solen var det en annan femma. Började rensa bland mina nosludd och göra snyggt på hyllorna i sadelkammaren (ja mina hyllor iaf). Sen en ridtur i skogen på TJOCKEBABS. Var ute i två timmar - mikket duktig :P
Hade gott om energi att vara ettrig (stavning?) och rida henne fram för skänkeln så hon tar stöd i bettet. Vilket jobb det är måste jag säga!
Red kors och tvärs, hit och dit, genom gegga och över stockar. Runt träd och längst grusvägar. Japp japp.
Sen på hemvägen började hon kännas fin. Fick till en RIKTIGT bra Högergalopp (höger är annars inget bra varv) då hon tog stöd i bettet! :D Tycker att det är lättast att påverka henne fram till bettet i galoppen, konstigt nog.. Wiiie, det enda jag sa till mig själv under den galoppen var typ "Sluta inte rida nu för FAN!" :blush: Men ack så bra det känns när hon små stunder tar stödet.
Tänk bara när hon gör det alltid. TÄNK ER! WOW! Tänk när hon kan bära sig och även höjas upp i form = MUMMA

Har varit lite dåligt med bildre nu ett tag, får ta mig i kragen till veckan! Ska ju bli fint väder också :) Ska planbera in en tur till stranden runt påsk också :D :D Så får vi rejsa av oss den här vintern också.

Hatar egentligen sommaren.
Mika blir trött.
Hon blir TJOCK (det har redan börjas)
Och det blir en enrom påsfrestning för mig att hela tiden hålla henne nere i vikt.
Tänkte mycket på det här innan idag, ska inte trpka ut er alltför mycket. Får komma på en lösning.
Inga viktfixeringar för MIN del inte, nej, dem har vi lagt på hästen.
Känns som att det är mitt öde att hålla den hästen nere i vikt. :S
Har strikt diet.
Begränsad utevistelse.
Vad mer ska jag göra?

Sen är det det här med sommarpälsen. Hon sätter inte sin "riktiga" sommarpäls. Jag vet att det låter knasigt, men tror att jag rubbat hennes naturliga pälssättning iom att jag klipper henne.
Klipper jag henne sista gången för tidigt? För sent?
Hörde att en klippt sin häst nu (april)
Kan jag också göra det?
Stör jag inte pälssättningen ännu mer då?
För hon har typ sommarpäls nu, och det är INTE den sommarpälsen hon ska ha. Hon är mörk och har betydligt mer hår än hon SKA!
Beror det på att hon inte är ute från 9-18 typ?
HJÄLP!


Hey you

Den:2011-04-11 Kl: 19:28:18 / Allmänt / Kommentarer: 1

Har tänkt mycket på det här med hästens rygg. 
Själv har jag ju det problemet med Mika att hon är nedsjunken vid manken. Hemskt fult och ser inte roligt ut alls.
Har varit noga med att granska andra hästar och just deras ryggar. På MÅNGA hästar har jag sett att dem är väldigt nersjunkna vid just manken. Har varit och kollat på ridskolehästar och deras ryggar ser verkligen inte roliga ut! :( och jag som tycker att Mika ser gräslig ut, men inget jämfört med dessa.

Då är den stora frågan - VARFÖR BLIR DET SÅHÄR?
Har egna tankar ang. detta, men vill höra fler åsikter och tankar.

Sen har jag sett tävlingshästar som också är väldigt nedsjunkna vid manken.
Borde inte dessa arbeta optimalt med ryggen?
Borde inte ryttare som rider höga klasser ha råd med sadlar som passar hästen?
Blir så förvirrad.

Mika var fin i ryggen när jag köpte henne, men sen har det varit flertalet resor med sadlar, ner i hull och upp i hull. Nu ser hon inte smickrande ut. Är inte bekväm att rida barbacka på pga att hon har en relativt "spetsig" rygg.
Liksom SKA det "bara" hjälpa med att ha en välanpassad sadel och få henne att arbeta med ryggen?


It's the only way

Den:2011-04-10 Kl: 20:56:19 / Allmänt / Kommentarer: 0

Ja vilken rejäl vårdag.
Jisses! :)
Upp tidigt imorse och iväg till stallet. När jag red iväg vid tio i tio var det redan ljummet o GÖTT ute :) Red en runda i skogen - härligt. Tog lite dressyr på hemväg. Red väldigt mycket lätt pga ryggen. Kände av den redan innan ridning. Men blev lite bättre när jag fick rida lätt. Ja jag gör det inte särskilt lätt för mig att få ner henne i form.
Sen tog jag några språng över lite stockar - kul! Sista språnget blev bra. :blush:
Ja sen skulle dem lunta i hagarna, eh.. Jaha. Kände att det inte riktigt var min dag o göra det. Inte rätt kläder :P Tog tag i att putsa träns, grimma och skor istället. Sen blev det några minuters solande också. Försökte slappna av o bara vara - inte det lättaste kan jag tala om!
Pytte fick vara utan täcke idag (ja från halv ett till 6) och hon var så duktig och hade inte rullat sig. Tycker hon har hållt sig helt OK i vikt nu de senaste dagarna också (ja det lär jag säkert få äta upp...) Inte svällt så mycket i buken. Hon får max vara ute 6 timmar om dagen nu. Har TVÅ skäl till varför nu - dels för att hålla henne nere i hull och dels för att hon blir så jävla trött så fort det blir varmt. Hon pallar helt enkelt inte att gå ute från halv nio till 5-6 på kvällen (och det får hon INTE heller)

Igår kände jag verkligen av att kroppen kan vara trött. Kändes att jag ridit med sätet några dagar, för ryggen var trött och likaså benen. Blev lite halvslött och mer driv med skänkel och sporren. Släppte inte rörelsen i ryggen heller. Kände också att jag totalt glömt bort axlarna, fokuserar sjukt mycket på ryggen nuförtiden - konstigt?

USH - imorgon är det måndag igen :( Tycker inte om veckorna längre, för då vet jag att man måste ta tag i saker och ting. Blä. Har verkligen tappat suget och motivationen. För vissa saker iaf. Helvete.


You thought that you knew

Den:2011-04-09 Kl: 12:46:18 / Allmänt / Kommentarer: 0





Nät jag tänker efter riktigt ordentligt (ja jag tänker ju alldeles för lite) så är det faktiskt jävligt mycket som gått åt helvete.
Bara rent katastrofalt.
Är ibland att leva i en mardröm.
Man vill bara vakna.
Men sån tur har aldrig jag.
Varför har vissa människor flyt i livet?
Och inte jag?
Jävla skit.
Åt helvete med det mesta.


I can see it in your eyes

Den:2011-04-06 Kl: 19:45:20 / Allmänt / Kommentarer: 1

Gick på mer än jag borde gjort idag :P
Men det var det minsann värt!!
Började med övergångar, få igång bakkärran. Flytta lite lätt, tryck för vaden (oh så svårt att inte pilla med sporren..) Allt fick ta lite längre tid. En lång sträcka på grusvägen med skritt och trav, flytta, lite öppnor (men inte helt perfekta, bara så att hon fattade vad jag ville)
Sen gick jag ner i skritt och började på en volt. Större och mindre volt. Försökte det där med att naveln pekar dit vi ska, sen fäöjer axlarna automatiskt med. Fungerade ju bra :) Jag försökte verkligen vara stilla med handen. Okej, hon hade ju stöd från mig, men fick lägga mig i något slags mellanting från förra lektionen (är ju mycket lättare och skärpa till sig när Yvonne är med och guidar) Tycker jag skötte mig riktigt bra. Gjorde sen samma sak i traven. Satt ner betydligt mer i traven idag... Tyngdpunkten hamnar så mycket längre ner i kroppen, riktigt coolt! Lite galoppfattningar efter detta. WOW! :thumbup: Var verkligen riktigt kul att rida henne idag. Eftersom jag hamnar i en helt annan position i sadeln blir det så mycket bättre. Driv med säte och fånga upp i handen - check! Gjorde sen övergångar mellan galopp och skritt. Hon kändes jättebra! Övergångarna var skitbra. Direkt från galopp till skritt, och dem var sådär underbart jämna. Inget hackande (svårt att förklara!), bara mjukt ner i skritt.
Wiiiee. Sen en liten skrittpaus. Flyttade henne sen på volt i alla gångarterna. Andas och ta det lugnt. Ner med tyngdpunkten. Okej, högergaloppen är akilleshälen, men i vänstervarv har hon faktiskt lite svårare att tvära än i höger :S Jag kan inte samla upp energin lika fint i högerhanden som i vänsterhanden (alltså hon är lättare att flytta undan högerskänkel och fånga upp i vänster hand) Lät henne minsann inte tokgaloppera idag, riktigt dressyrpass.
Sen på hemvägen blev det mer förflyttningar och öppnor plus lite slutor. Varsinn galopp då hon fick söka sig neråt framåt. Sen lite serpentiner (ja ganska små:P) då jag tränade mer på det här med att axlarna skulle följa höften i svängarna - gick bra!
DUKTIG PONNIIBUS!


Måste bara säga att mina ridpass har blivit mycket längre på det senaste. För jag tar längre tid på mig. Värmer upp ganska länge, Ja det får helt enkelt ta tid. Tycker jag förvisso är bra. Dels för att det ska bli bra, men dels för ryggen. Så tempot är helt annorlunda numer. Sen kan jag reglera henne mer med enbart sätet. Jätteskönt. Idag var hon sådär perfekt taggad och pigg. Tror inte att jag rörde sporrarna (brukar alltid vilja dra upp dem emellanåt) en enda gång. :D Riktig AHA-upplevelse!
Bara sprudlar av tankar och idéer :)




You still take me by surprise

Den:2011-04-05 Kl: 19:06:00 / Allmänt / Kommentarer: 1

Yes! Har internet nu! Wiiiee :D Fast jag har ju haft internet hela tiden. Mobilt. :thumbdown: Suuuuger. Så äntligen fungerar det som jag beställde - fiber :thumbup: yes.

Har varit sjukt stel i nacke och AXLAR (internt skämt) i tre dagar nu. Vafan! Hata! Som sagt har ryggen varit relativt lugn, men det är lite farligt ändå, för om jag känner mig lite bättre i ryggen kan det ju hända att man går på i 100 igen, fast man inte borde det, för bara för att jag är symtomfri betyder det inte att jag är "lagad", eller vad jag nu ska säga.
Jaja.

Regn idag! Mysigt!
Jag är typ en av få som ÄLSKAR att rida i regn. Är så rofullt och lugnande. Mika tyckte dock inte samma sak. Hon ville vända rumpan åt vinden antalet gånger, så det fick bli rask trav in i skogen istället. Jävla bönder som drar ner precis alla träd och kör upp heeela skogen! :( Inte kul. Mika var iaf pigg och glad! :) Jävligt pigg och glad.
Älskar när hon är på det humöret. Bara älskar! Hon vill så mycket. Man får så mycket gratis. Man kan hålla ihop henne på ett helt annat sätt. Även fast hon är aningen mer uppåt än framåt, men ändaaaa. Man bara ler. Man blir helt varm inombords.
Hon flyter lätt undan för skänkeln, hon lyssnar på säte och skänkel (hon blev riktigt förvånad när jag använde sporren).
Förstår verkligen varför vissa ryttare vill ha hästar med mycket el i (ja jag vill också det). För man kan ju rida ihop och samla på ett helt annat sätt. Sen finns det säkert hästar som har mer el och som man får rida ihop mer, men GUD så bra det bir när man når dit. Okej, Mika har inga GP-rörelser eller sånt, men KÄNSLAN! Känslan av att vara framme för skänkeln och söka sig framåt MED BJUDNING!


Falling a thousand feet per second

Den:2011-04-03 Kl: 18:08:28 / Allmänt / Kommentarer: 1

Ännu en vecka som lider mot sitt slut.
Konstigt nog har ryggen inte varit så farlig i veckan. Undantag från i tisdags! Hemsk smärta på hög nivå. Fick lägga mig ner i typ 45 min efter jag varit i stallet. Drog ända ner i fötterna. Ush. Smärta till tårrar, ja då är det verkligen illa.
Men sen, näh, inte så farligt. Men däremot har jag haft mer ont i nacken... Ja det är väl som dem säger - man kan inte ha ont på två ställen samtidigt (klart man kan, men hjärnan kan väl bara koncentrera sig på ett ställe?)

Lektionen i torsdags gick också hyfsat. Koncentrerade oss lite mer på att få henne att verkligen söka sig till bettet, arbeta med rätt muskler. Inte lätt för mig som har ett rejält kontrollbehov. Jo då, jag och min vänsterhand kommer inte riktigt överens. Går på automatik. :blush: Fick verkligen ner min andhämtning långt ner i magen. Första gången jag kände det = cooooolt!! :cool: 
Man blir så ARG samtidigt. År med andra tränare som bara lullat runt med olika övningar o sånt och sen aldrig brytt sig om mig och vad jag gör. Aldrig förklarat varför man gör något, eller hur dem ska arbeta osv. Så jävla tråkigt! Man fattar ju saker på ett bättre sätt nu. Förståelse kanske är rätt ord? Jag förstår att om jag gör si gör hon så osv. Det ligger en tanke bakom varje handling. :)
I fredags började jag ändå med att vara stilla med handen och hon sökte ändå lite efter den, men sen ramlade jag tillbaka i gamla spår. Jaja, jag är iaf MEDVETEN om det :thumbup:
Igår, tja kunde väl inte förvänta mig så mycket av årets första start. Startade 18.30 (jo det är sant) så vi hann bli ganmska seega. Knoppade 15 knoppar vid 16-tiden (alladeles för många!) nej, båda har betydligt mer el på morgonen. Då är jag ett monster och Mika också. That's it.
Dog inne på banan, även ute på framridningen. Men jag hade inte så höga förhoppningar heller. Den första starten är ju bara en koll på vart man är nu. Och det ironiska är att jag och Mika är alltid på väg någonstans. Haha, vi är alltid i en vågskål :P Men det är ju bra att det finns något att träna vidare på. Bra för mig som vill så mycket.

Ush, måndag imorgon. Mer beslut. Sen finns det en liten logga i mitt huvud som lyder "Det löser sig". Det gör det alltid. Bara andas och ta det lugnt. Hmpf.


RSS 2.0
besöksräknare