Time to fly

Den:2011-01-31 Kl: 21:58:51 / Allmänt / Kommentarer: 0

Man ser världen genom andra ögon när man upplever sånt som man inte är van vid. Andra människor. Deras hästar. Deras problem. Är så himla lättad och glad över min häst.
Är så himla lättad och glad över min tränare.
Är så himla lättad att jag har en underbar häst.
Är så himla lättad att jag har BRA hjälp runtomkring mig.
HATAR folk som inte visar uppskattning när man försöker hjälpa till.
Avskyr sånt.
Tänker inte lägga två fingrar i kors för sådana! Har varit med om det så många gånger.
Tar enormt mycket energi.
Energi som jag kan lägga på annat som är viktigare för mig.


Har uträttat mycket idag, tycker jag iaf. Foder är roligt! :) Man kanske skulle söka till Hippologen och utbilda sig inom foder? Hrm. Ja, inget är hugget i sten!
Imorgon är det dressyrträning :D Wiiieee. Är TRE månader sen nu! Taggad? OHJA :P

 


Forget about the reasons why you can't in life

Den:2011-01-30 Kl: 20:12:16 / Allmänt / Kommentarer: 0

 
Såg Cinderella Story (ja jag har redan sett den nååågra gånger) igår.
Chad Michael Murray.
Ja jag SÄGER då det! :thumbup:
Han var ju mkt snyggare när han var yngre, i de sista säsongerna av OTH var det inte så mycket "heeej ska vi gifta oss?".
Haha. Men visst får han tummen upp? :P
Men vart finns såna killar som Lucas Scott och Austin Ames? :love:


Har kämpat med ryggen i veckan. Fick en läkare som kollade på den. Sa att jag är överrörlig (vet jag redan) och hade en dålig rygg.
Tack.
Men remiss är skickad till röntgen. Hoppas på en tid väldigt snart! Får ont när jag går också. Suck. Måste gå till botten med det här. Göra en riktigt utredning eller något. Kartlägga. Kan inte fortsätta så här.

Jomen Emelie är visst riktigt trevlig! Har garanterat jobb till 95%. SUG PÅ DEN! Haha! Sen vet jag inte om kroppen klarar av det här. Men.. nu har jag iaf sökt, gått på intervjuer och har nästan fixat jobb. Kom inte o klaga sen för fan! Min kropp och hälsa går före ett jobb! Lönen var saftig kan jag ju bara säga. Jag skulle inte behöva vara fattig mer :) Det som händer får hända.
Det är väl meningen då.


Vår snart? Vill ha lite inspirerande vårkänslor!


Listen to my heart

Den:2011-01-25 Kl: 19:20:29 / Allmänt / Kommentarer: 0

Jaha, vad duktig man har varit idag då :P Först ner till AF på den där jobbchansen. Kände inte för det, men gick ändå. Var inte någon direkt kö, så jag snappade åt mig nr 2 i intervjun :) Var bara typ in och vända (MAX 2min). Hälsa, lämna lapp. Sen skulle dem höra av sig till dem som skulle få en "riktig" intervju. Sen ringde gubben (kommer inte ihåg namnet) när jag körde hem från stallet. Intervju på fredag 9.30. Jaaa Emelie, bara o le o försöka klara dig ur det här :P Är det någon mening så är det väl det. Håll tummarna. Skickade mer ansökningar idag. Hoppas! Behöver pengar!
Sen beställde jag biljett till GBG Horse Show! :D Fick bra plats, rad 6! Nu ska vi kolla clinic med Andreas Helgstrand :thumbup: Såklart ska jag också springa mig trött på mässan! :love:

Sen fick jag preliminärt besked från analysen = bra hö! Gjorde en snabb foderstat, bra balans. Slipper köpa lusern och det dyra kraftfodret, kan gå tillbaka till mitt älskade Mustang-foder (har alltid fungerat bra på Mika).

Men sen en stor DISS till det jävla vädret ute :thumbdown: Tänkte idag att grusvägarna kanske skulle vara barmhärtiga.. NEJ. FAN! Hur kul är det att åka till ridhuset vareviga dag?? Inte ett dugg. Hoppas innerligt på regn! Är inte roligt längre. Ska lösa medlemsavg och anläggningavg när jag får mina pengar. Jävla dyrt det också :thumbdown: Hermanstorp tar 200:. för medlemsavg, HIRK tar 350 - WTF?! :mad:


Let go

Den:2011-01-21 Kl: 12:48:22 / Allmänt / Kommentarer: 0

Jag känner nog mer än jag tror.

Har kämpat med ryggen vid ridningen ett tag nu. Har börjat få ont även när jag rider barbacka. Alltså det är inte bra. Är riktigt alarmerande! Försöker analyser och tänka tillbaka hur/varför/när det började. Om jag tänker för mycket när jag rider? Hur jag ska rida, hållningen osv. Men.. nje. Eller om jag kutar med ryggen (istället för att svanka) och sitter med på fettet :P och också svanskotan. För det är långt ner i svanskotan jag får ont, inte så långt upp i ryggen. Vafan ;(
Red i dressyrsadel i onsdags på Affe. Kände inte av det lika mycket, men kände ändå av det. Red med min egen hoppsadel på Mika igår. Och det kändes. Sen var det nästan ovant att sitta i en hoppsadel. Nu vill man komma ner i sadeln och komma intill med skänkeln. Man vill ha ett djupt skuret säte. Hoppsadeln är ju ganska flatback. Red mestadels utan stigbyglar också. Man vänjer sig fort. Kände att jag har en tendens att spänna ryggen lite (för att avlasta smärtan). Kan dock inte komma undan med detta på Affe, för han har så stora gångarter, så om jag spänner mig studsar jag ur sadeln :P Man är tvingad att verkligen följa med!!
Har verkligen samlat på mig en hop med kroppsliga problem. :(
Men jag ska kolla upp ryggen. Om det kan vara någon disk som ligger i kläm, eller om man är sned. För att utesluta om inte annars.

Red i ridhuset igår. Underlaget är inte på min sida längre. Red mycket lösgörande - öppnor, skänkelvikningar (flyter på kanon nu!), träna lite för sluta, fram-och bakdelsvändingar. Hon samlade ihop sig fint baktill och gick inte alls mycket bakom lod. Tack gode gud för speglar! :)

Blöev tvingad av den där coachen man har att gå ner till AF på tisdag. Men jag vill inte söka! Hon bara "men vad har du annars då???" ögontjänare och feg som jag är försökte jag smeka medhårs, bara för o göra henne nöjd. ush. Måste därifrån. Snälla låt mig ha lite flyt nu. Har varit mycket i hjärnan nu. Visst, pengar finns inte, men snälla - låt mig ha lite tur och medvind!

Var på bibblan innan. Gött. Satt o läste ridsport i en evighet.
Lånade sen massa böcker.
Blir till o läsa :)
Snart är det träningsstart!!!!!!!!!!!
LÄNGTAR :D


4 månader

Den:2011-01-16 Kl: 12:53:00 / Allmänt / Kommentarer: 1



Speed, I am speed

Den:2011-01-14 Kl: 11:05:33 / Allmänt / Kommentarer: 1

Har fått total dille på sportkläder! WHAT..?? och på PUMA också :P Jisses. Det är snyggt! :D

Lagom roligt att min förkylning tog om. Värre den här gången också. SUCK! Men men, nu slipper man väl det iaf ett tag framöver (hoppas jag?) Så nu blir det slappis-helg. Men klättrar redan på väggarna. Längtar efter att jogga!! Men det får vänta tills det blivit mildare ute. :(
Var på GeKan i måndags o lämnade tillbaka lite grejor. Var megalitefolk :thumbup: Sånt uppskattas alltid. Då är det roligt att gå där. Hittade en snygg text till väggen. Kollade skitbilliga skor på SkoBoo också, men hittade inga som passade perfekt - jaja, jag har mina adidas :P:P
Har jobbat med ansökningsbrev några dagar nu. Den där coachen verkar aldrig bli nöjd. Okej, jag hade väl lite o jobba på, det märkte jag när jag väl tog tid till o läsa igenom och fundera. Men jag är tveksam till att några bättre formulerade meningar kan ge mig jobb...


Go with the Flow

Den:2011-01-09 Kl: 19:20:30 / Allmänt / Kommentarer: 2

Förstår verkligen det där med "Framme för skänkeln" nu.
Hade inte full förståelse för det för många år sedan. Hade inte tid att förstå heller. Allt skulle ske så fort.
Men iaf.
Var lite mer taggad idag när jag red och kände att nu jeflar får det bli ridning! Målet var alltså att hon skulle fram för skänkeln och därefter få ett jämt tryck ut i BÅDA tyglarna! Inte jaga fram henne, utan bara fram lix. Gjorde inte några sidvärts eller öppnor, utan var bara volter och fram till bettet. Tyckte allt att hon samlade ihop sig fint baktill. WOHO! Alltigenom kändes hon jämn i tyglarna. Joxade inte så mycket med händerna, utan en lite högre och bra buren hand. Var lite jobbigt stundtals på fältet och jobba igenom djupsnö som sen övergick i ganska lite snö. Plus att det var hård snö här och var. Blev ganska mycket skumpande och jag märkte att jag har lättare att följa med i höften men stannar då av i axlarna. Sen vill hon inte riktigt vara rak i högergaloppen.
Jobba vidare.
Nu är vi på uppgång.
Konstigt att man bara glömmer bort vissa saker ibland som man sen kan komma på ett bra tag efteråt. Som att rida henne fram till bettet. Inte bara "lulla" runt i ett tempo i traven, utan att hon ska VILJA framåt. Hon ska söka sig framåt.
Joggade av henne sen. Fortfarande buren hand, men inte så långa tyglar, utan så att jag kände stödet där hon ville gå. Annars har jag ju en tendens att ha lite långa tyglar, men icke idag. Nej, nu får jag skärpa mig. Duktig jag är :blush:
Är tävlingssugen som satan nu! OCH träningssugen!
I år ska vi satsa järnet! Allt eller inget. Bara o köra! Yepp. Inga avvikelser!


Feels like flying

Den:2011-01-08 Kl: 17:46:02 / Allmänt / Kommentarer: 0

Tolkade med Mika idag! :)
Tolksele + tömmar = mycket att hålla reda på!
Men det gick bra. Jag satt bakom i pulkan och kände mig allmänt fånig, men aja. Hon brydde sig inte så mycket om mig eller pulkan, var mest "ush - måste jag gå?". Men det här är jättelovande! Wiiie. Ska testa imorgon igen. Fast då tar jag nog tömkörningsgjorden, så att tömmarna sitter på plats!

Ska bli slappis resten av denna dagen! Fick ju inte det igår :bigeyes: Så nu jeflar ska jag vara grymt tråkig och kolla LOTS, Fångarna på Fortet och någon film sen. Fast har kommit fram till att jag inte alls är tråkig. Har inte gått miste om något heller för den delen. Så HA! Man har tid och tänka mycket när man rider :P

Jo, har ÄNTLIGEN fått lite bra ridbilder från denna vintern! WOHO! Passade på igår eftersom det skulle bli taskigt väder några dagar. Pyttebabs är så JÄVLA söt!!!!!!!!!!!!

Älskar den hästen över allt annat på denna jord.
Obeskrivligt mycket.


Like fire in the dark

Den:2011-01-06 Kl: 18:58:34 / Bildbomb / Kommentarer: 1

Idag var en redigt trevlig riddag. Mycket snö unde de senaste två dagarna - någon som jag ÄLSKAR. Typ nästan bara i ridsyfte, men det blir fina bilder också :P
Tog med mig lilla digitalkameran ut, han kände sig så ensam här på skrivbordet, så han fick följa med och visa om han fortfarande duger. Bilderna blev inte så skarpa och bra, men ville bara visa hur sjutton underbart det ser ut när man rider! Bra med digitalkameran är ju att man kan filma också, vilket jag såklart inte glömde bort ;)
Stundtals var det snö nästan upp till bogen på Mika :thumbup: Sånt älskar jag. Hon får sån GÅNG i snön. Det är roligast att rida i snö och vatten, men vatten blir man så jefla blöt i. Hon var ganska pigg och framåt. Fick ett fint schvung i snön så man bara sitter och njuter. :love:
Busade lite mer än vanligt, för jag skulle ju såklart dokumentera hur kul det är att rida i snön, utan någon som tar hand om det från marken. Men man har ju trixat förr, så det var bara o ställa kameran på ensilagebalarna som så lägligt fanns vid min sida.
Skoj skoj.
Imorgon ska det bli solsken, sen under helgen ska det bli regn ;( Inte kul! Jag vill ha kvar min  snöööööö, rida och fota i! Har ju fortf inga bra ridbilder på oss från denna vinter heller! *morr*

                


4/1 2011

Den:2011-01-04 Kl: 19:43:18 / Allmänt / Kommentarer: 1

Jag har tråååkigt. Ska nog kolla film. Upp tidigt imorgon. Först coach sen Affe :P
Men tillbaka att jag har tråkigt, har gjort ett fint(haha eller inte så fint :P) litet collage om Mikas föräldrar :) Ja sånt tycker jag är roligt iaf! Lite info om dem också.




Brozzan RNF 88
1981-2005
 En av Merrie Masters godkända söner (tror det sammanlagt finns 6 godkända hingstar efter Merrie Master). Tävlade framgångsrikt i MSV Hoppning med segrar och placeringar under 80-talet och tidigt 90-tal. Sen satte en skada stopp för en fortsatt tävlingskarriär. Förutom hoppning tävlades han också i fälttävlan.
Flerfaldigt guldbelönad på utställningar 1984, 1987, 1997, 1998, 1999 och 2000, som mest med 42 poäng för olika domare. Blev tilldelad titel Best In Show 1997. Blev reserv Best In Show 1984. När han var 19 år gammal blev han klassvinnare med 42p på Milleniumutställningen i Elmia 2000.
Var A premierad för sin utmärkta prestationsförvärvning.
De sista ägarna beskriver Brozzan som en riktig gentleman - "en stor själ i en liten ponnykropp"

Lady Brown RNF 485
 1969-2001
 Finns tyvärr inte så mycket om denna dam. Mika var Ladys sista föl, som hon fick när hon var 25 (!) år gammal. Sammanlagt fick Lady 18 föl under sin livstid. Första fölet föddes -73 och det sista (Mika då) -94. Lady lämnade jordelivet när hon var 32 (!!) år.


2/1 2011

Den:2011-01-02 Kl: 23:03:03 / Allmänt / Kommentarer: 1

Årets höjdpunkt 1: peeengar :P
Årets höjdpunkt 2: Mika :love:
Årets höjdpunkt 3:

Årets upptäckt: ridningen (alltså mycket INOM ridningen)
Årets saknad: Älskade Lillen
Årets film: DRAKTRÄNAREN :thumbup:
Årets författare: :bigeyes:
Årets bok: -
Årets artist: Lady Gaga ;) Kat de Luna...kolla Spotify-listan typ 
Årets låt: Massor!!!
Årets snygging: ojojoj - det finns många granar i skogen
Årets bubblare till ovanstående: fleeer granar..?
Årets utlandsresa: -
Årets grej: jobb?
Årets vän: Det finns många! Ingen nämnd ingen glömd!
Årets kändisträff: -
Årets puss: :P
Bästa dag/ögonblick: många fina tävlingsögonblick, men väldigt många ögonblick i den vardagliga träningen som förhöjt mycket självförtroende och bättrat på humöret avsevärt.
Sämsta dag/ögonblick: Det finns säkerligen en hel del, men jag har nog förträngt dem...
Sorgligaste dag/ögonblick: 16 september 2010 ;(
Snyggaste kändis: OJ! Det finns mången det!
Bästa serie: Big Bang Theory
Bästa present: present...hrm...
Roligaste kvällen: Det finns måånga! :D

Två saker som är konstaterat att du måste göra innan du dör.
1
. Rida SM...
2. åka till NORGE!!!
En sak du ångrar 2010: Det är nog inget som jag direkt ångrar, eller jo men ingenting som jag nog vill ta upp här! Sen kanske tränat mer?
Förhoppning inför 2011:
Sikta högre & komma längre

De traditionsenliga löftena:
*Nya mål att sträva efter
*Träna mer
*HA KUL



1/1 2011

Den:2011-01-01 Kl: 21:42:13 / Allmänt / Kommentarer: 0

WOW!

Året 2011 påbörjades i BRA anda kan jag ju bara säga!
Ryttaråret 2011 kunde inte ha börjat bättre :D

Har varit grymt trött idag, somnade framför TVn innan. Känner mig så himla duktig när man ser andra småglin på stan som är fulla som kastruller, lix vaafaaann? Löjligt. Sen är fyrverkerierna i Varberg bäst (var inte på plats i varberg därför tycker jag detta). inget slår dem. I år blir det till o vara i Varberg o kolla.

Jaja, skit i dem nu.
Pga halkan valde jag fälten idag. Hon kändes pigg och framåt, men på ett bra sätt. Traven var verkligen skumpig och hon travade glatt på framåt. Satt där och skumpade som en galning - haha :P
Gjorde sen lite volter hit och dit och hon följde fint. Tjafsade inte så mycket med henne i munnen, men hjälpte till med ledande tygeltag. Alltså hon kändes fin här också. Var pigg och glad, men inte sådär galet pigg så att jag fick sitta och hålla emot hela tiden, utan den här energin gick att omvandla. Helt underbart! Hon bjöd framåt av sig själv och då kom mycket automatiskt. Tog galoppen ganska tidigt och WOW. Kände redan här att någon grymt var på G. Det var tryck i galoppen, det var framåtanda, det var scvhung. Det var ännu mera WOW. :D
Gjorde sen lite övergångar på serpentiner. Skritt och trav. Ledande tygeltag. Lite skänkelvikning, tog inte i så mycket, bara så att hon flyttade sig för skänkeln.
Skrittade en bit sen
Tog sen skönkelvikning åt höger och vänster neråt och fattade ny galopp efter varje förflyttning. BRA galopp! Alltså det har inte hänt så många gånger att jag känt sånt tryck i galoppen. Var nästan som att rida Affe. Den var stor och kraftfull.
Tog sen serpentiner upp, trav och skritt igen.
Alltså jag fick säkert inte med mig bogarna tillräckligt och säkert inte bakdelen, men ibland kan jag bjuda på det. Ibland :P
Sen tog jag lite avsliutande galopp, för jag ville ha mer av den här underbara gångarten. Tog på en stor volt. Vänstergaloppen var UNDERBAR :thumbup: Det var tryck framåt och jag bara satt och åkte med. Behövde inte driva ett dugg. Hur underbart är inte det då? Bara visade vägen med handen och försökte få in bogen lite halvhjöärtat (ville inte förstöra detta underbara)
Alltså året kunde väl inte ha börjat bättre?
Att man får ta med sig något sånt här in på det nya året är fantastiskt. Jag kan bara beskriva det som underbart och fantastiskt, därför måste jag dokumentera det så jag kommer ihåg känslan, men den sitter nog i ett tag! :)
Min underbara ponny slutar verkligen ALDRIG att förvåna och överraska.
Underbara, underbara solstråle.

Klippte henne BTW häromdagen, så nu är hon riktig nakenfis, men grymt snygg. Missade några linjer, men vafan, skitsamma. Hon var jätteduktig och ställde sig inte en enda gång. Duktig ponnii.


Nu ska jag titta på Mamma Mia.


RSS 2.0
besöksräknare