What if

Den:2011-07-30 Kl: 14:14:07 / Allmänt / Kommentarer: 0

Min vanliga tur. Nu när man börjat jobba blir det solsken och ska tydligen bli det heeela veckan.
Jaja. Jag överlever.
Vill också åka till Kreta - får bli planer för nästa maj-juni :) Och det SKA bli av. 
Har varit en mjukstart på den här jobbveckan. Synd att jag inte fick jobba samma period som Esra bara :P Det här med flex är jättebra, då jag har lite planer och måste flexa bort några timmar - troligtvis. Men börjar tvivla på mig själv dock - eller allt. Lyssnar väldigt mycket på min magkänsla ;) Brukar inte ha fel.

Mika har ju som sagt gått in i sitt uuuutråkiga sommartugg :( Allmänt trött och seg - men vi kämpar på. Är ju det där med att hon iiinte tar stöd i högertygel. Aaaah, så frustrerande! Blir mycket flytta och fram för skänkeln, men icke. Tömkörning är nog det bästa just nu, får då kan jag driva henne på ett helt annat sätt utan att behöva tänka på min rygg. 
Blir inte tävling den 14:e, dissar den. Ev. programridning 11:e för o kanske rida igenom lång bana så jag har det gjort. Sen RIKS sen KM.
Så innan dess blir det lite mer ös - det måste det bli. Växla upp en hastighet.

Evita skrittade jag senast i onsdags. Ska få sig en längre runda idag.
Fick förfrågan att skriva lite mer om henne.
Korsningssto (bl.a russ) född -94. Inkörd och kan skolorna och har en väldigt trevlig inställning tycker jag. Öronen fram när man är ute och går och tycker det mesta är intressant. Har fått intrycket av att hon inte tycker om man när man daltar med henne? Eller är det bara för att jag personligen inte tycker om det?
Jaja. Kanske inte världens lämpligaste barnponny, har en fasad att verka otroligt sur och bitchig (men hon är ju tjej:P) Mika har också en sån fasad - iaf rejält bitchig i stallet.
Har sina egna idéer och är en bestämd dam, måste ha en mycket bestämd ryttare, som inte viker för hennes egenheter. Är ca 135 cm i mkh så liten C ponny. Är betydligt kortare byggd och mindre än Mika, så vågar inte rida henne ifall hon dör :P


Var på Vareborg och shoppade loss på jordgubbar, hallon och sånt innan. Såg snygging NUMMER 1!!! OMG. Hihi.


The sky is the limit

Den:2011-07-26 Kl: 15:17:35 / Allmänt / Kommentarer: 2


Aha...Det är en sån dag idag.

Då livet leker. Solen skiner. Allt är kanon. haha - INTE!
Näh, inte ens föreläsningen för Joakim var rolig. Bara tråkigt o påminde starkt om skolan. Wiiee..öh? Ola var inte där heller.
Sen har dem flyttat KMet!! Vafan! Blir så FEL i mitt tävlingsschema. Får välja vad jag vill starta.
Hände alldeles för mkt i går. Blev för mycket tankar. Har sovit dåligt också.
Vad ska jag ta mig till?

Jag säger det igen - går inte det här igenom så jävlar blir det drastiska åtgärder. Nu får jag mena allvar. Nu eller aldrig.


Har iaf två ponnyer att sköta nu. Eller Evita är inte så mycket jobb. Rykta och skritta vid hand. Vill inte rida henne. Tänkte skritta henne vid hand tills imorgon, sen vila torsdag, sen ev. rida henne - men lutar åt att skritta vid hand hela helgen. Hon är ju betydligt mindre än Mika. Visst hon orkar säkert, men eftersom hon stått så länge.
Min egen gris ska rida dressyr idag, uteritt med galopp imorgon, tömkörning på torsdag, klättra fredag, hopp/dress lördag och uteritt söndag.
Som sagt, blir fel i schemat tack vare min underbara klubb :thumbdown:
Så nu är det en PG den 11 aug, sen RIKS 13 aug, 14 aug är det dressyr på HIRK, sen den 16 är det KM i hoppning. Lite mycket va???
Vet inte vad jag ska välja och välja bort... Inte KMet iaf. Och Riks har jag redan anmält mig till. Frågan är om hon orkar så mycket på några dagar????



I'm not crazy cuz I take the right pill, every day

Den:2011-07-24 Kl: 12:32:58 / Allmänt / Kommentarer: 0


Hemma och klar med allt i stallet vid 11.30. Gött. Ovanligt, men upp i ottan. Var uppe och iväg i sadeln vid 08.48 för o vara exakt. Tro fan att jag hamnade i massa regnskurar idag också. Men hon kändes faktiskt ganska fin för o inte ha ridits igenom på hela veckan. Har varit mycket raka spår i skogen och vid åkrarna. Fram för skänkeln till handen?

Ja det är inte sommar förrän man ridit i ösregn. Fick erfara detta igår. Red ut i godan ro under uppehåll. Men molnen tornade upp sig snabbt, var en bra bit hemifrån. Satte av i galopp, Eric Saade pumpades i öronen från MP3n och så kommer världens regn.


 Wiiiieee. Kul? Mika var iaf på - hem skulle vi! Men vi fick göra ett stopp i en skogsdunge, vilket hon tyckte vara retsamt tråkigt. Blev säkert 10-15 minuters väntan. Suck. Sen hann vi inte så långt förrän nästa skur kom - suck! In i nästa skogsbryn och vänta. Sen jävlar var det fullt ös grusvägen hem! Go musik i öronen och en häst som bara vill :thumbup:
Sen hoppade jag lite också. Hade lagt upp tre bommar på 30 cm med 9 m mellan varje (Mika fick plats med 2 språng mellan dessa) sen två bommar på andra sidan med 12 m mellan (blev inte lika bra antal språng mellan)
Men hon kändes fin. Höjde sen till 50 cm på de tre räckena - bra. Höjde på andra sidan till 60 cm och fick ett bra språng med rygg och det fick avsluta dagen.

(gammal bild från -08, kass fotgraf)

Får se om det blir en runda till Gekan sen i eftermiddag. Säkert massa turister som invaderar, har kollat webbkameran :P Inköpa lite fotogrejer? Hur går det med bilderna? Jodå, som sagt - usla vid vigseln, ska bara kolla vilka jag kan Delete!
Sen är det inte många dagar kvar! AH!
Taggar för ny mobil alltså. Sen ska jag be Ola om en sak på tisdag.
Jag gillar Ola.
Ska skritta Evita i veckan också - kul.
Ännu mindre C-ponny.


IDAG är det 6 år sen jag köpte Mika.
Hon blev min.
Jisses.
Minnen som heter duga.
Älskade ponny.


In my dreams

Den:2011-07-23 Kl: 14:46:54 / Allmänt / Kommentarer: 1

Asgarv åt min dröm. JISSES! Kan bara le och skratta.

Måste först och främst ge mig själv cred. Har lyckats hålla hästen i bra hull under sommaren (jag vet den är inte slut än, men är snart inne i augusti). Lite gräsbuk har hon, men den sväller ner under timmarna hon står inne. Så :thumbup: för mig :)
Några chill-dagar i ridsyfte nu, skritt, tömkörning och igång först igår. Klättrade och galopperade längre sträcka, plus lite dressyr förstås. Tänkte hoppa idag, men det öser ner just nu, så... Vill inte använda transporten heller, tvättade den igår. Duktiga jag :) Sen vettefan om det blir något KM nästa helg, ingen propp eller något ute :(
Klubbyte???

Planerar resa till Trollhättan faktiskt. Eller planer -> funderingar iaf :P Hälsa på Sara, lite miljöombyte etc. Kan inte vara borta från min ponniihest :blush:
Tänkte sätta mig och göra färdigt de sista bilderna nu. Har deadline till onsdag, sen är det kört. Bilderna från kyrkan blev inte bra, där syns det vilken amatör jag är. Jaja, var bilderna före som var viktigast. Sen redigera lite egna bilder och slänga upp.
Lite rastlöshet finns det allt.
Får se vad kvällen har att bjuda på.


~ När två själar vill vad två kroppar kan ~


Like gravity, I'll be unstoppable

Den:2011-07-19 Kl: 15:35:32 / Allmänt / Kommentarer: 0

Kan lägga en hektisk vecka bakom mig. Inte att den varit dötrist eller så, men har varit sjukt mycket bara. Då går tiden fort kan jag säga :P

Orkar inte dra allt, men sen i torsdags har allt gått i ett. Wiiiee. Var igång väl länge i fredags, var slut när jag kom hem och då skulle hästen ridas. Andra jobbet för dagen. Men herregud vad energi jag hade när jag red. Kommer inte ihåg när jag hade sån energi sist vid ridningen. Hade energi så det räckte för oss båda :) Shajt. Det gick bra också! Var säkert speedad övertrötthet - brukar bli så ibland. Ordentlig genomridning inför tävlingen på söndagen.

Fotade bröllop i lördags. Var verkligen en upplevelse kan jag meddela! Jättekul! Blev verkligen sporrad! Vädret var kanon! Kameran svek inte så mycket som jag trott. Första gången man kände sig lite proffsig med sin Kaaameeera :P Och så fick jag också säga "Du kan kyssa bruden nu" - hehe. Före prästen dessutom ;)
Nej, men det var kul. Sen iväg till kyrkan och kolla vigseln. Fyfan va trött jag var. 
Det var fint. Fick mig att börja fundera på sann kärlek etc. Ja tankarna började snurra minsann. Är annars ganska mycket pessimist, men det får man inte vara i bröllopssammanhang! Aja baja. Sann kärlek finns.
Myyyysigt......
Kan bara tacka Elin och Henke för att jag fick fota dem. Håller på o beskära och kolla igenom bilderna nu, blev några hundra - ska så smått börja att redigera en del som jag tycker behöver lite extra, men jag vill alltid ha det så naturligt som möjligt. Vill också bli klar med dem så fort som möjligt, då jag vill se vad brudparet tycker och sen har jag andra bilder jag måste redigera o lägga upp. Ja man känner att man lever ibland!

Lägger ut samma bild som på FB, då jag är lite hemlighetsfull med de andra bilderna. Plus att jag vill att Elin o Henke ska se dem först.


Sen tävling i söndags. Fick 13 fina knoppar! :) Startade 09.30. Var där i god tid, fick bra framridning och så. Vädret var bra. Blåsigt och lite regn. Men tro fan att hon dör inne på banan :( Okej jag vet att vi inte är där vi kanske skulle varit om det inte blivit fel, men man blir ändå besviken :( Bara o ta nya tag?
Frågan är hur länge jag orkar o ta nya tag...


Sen...ja sen hade vi startfälttävlan igår!
Valde att bara starta terrängklassen, dels för att hon gått dressyr i söndags och sen för att hon inte har den ork för o gå tre moment på en dag.
Men guuuud va roligt!
På älskade Hermanstorp!
(Jooo fick BTW mitt FT-märke i tisdags. Hade terrängträning för Jennifer och kirrade det, på Ponny förvisso, men vafan)
Hindren var jättefina och inbjudande. Kände mig taggad inför uppgiften, inte nervös som jag brukar vara inför hoppningen. Mika var dock inte lika taggad, men hon skulle minsann hoppa. Gick banan två gånger, var bra planerad - 10 hinder.
Kom världens regnskur precis innan min start - tack! Men var bara tillfälligt. Anne P stod vid starten och Mika piggnade till när vi red mot första hindret. Tvekade såklart men fick hoppa stillastående. Jag tycker banan gick väldigt fort, för var ändå ganska långt. Hon hoppade, trots långsamt tempo, väl över hidren och gick bara i botten på 9:e hindret.
Så jag är supernöjd!
Det här vill jag fortsätta med :D
Fick fint beröm och bra kritik av Anne P. Hon tyckte jag red henne bra och hjälpte henne :) Sen blir jag lite djup i sitsen, men det är bara för att jag måste driva henne och går då ner i sadeln.
Hon tyckte att hon såg trevlig och trygg ut. Hon visste vad hon gjorde. Japp, det är min ponnybus det.
Jag säger då det, nästa häst (när det nu blir) ska vara en läromästare som vi ska ut o hoppa fälttävlan på!
Mika taggar ju tyvärr inte hinder på det sättet jag vill.
Filmen blev lite suddig, ingen idé att lägga upp. Är svårt att filma terrängen.



Så nu blir det en mellanvecka innan nästa vecka. KM och jobb för egen del.
Funderar och funderar på saker.
Börjar komma till insikt med en del saker - tror jag?


I, yeah I believe in destiny

Den:2011-07-11 Kl: 10:13:33 / Allmänt / Kommentarer: 0

Måndagar är schleeeet-dagar.
Ganska slappt att sitta vid datorn dock. Ska egentligen göra något helt annat, men känner mig färdig med allt. Dragit ner på tempot i den bemärkelsen :P

Fick inget bra avslut på ridveckan. Var lite tung och trög, men bara o ta nya tag till denna veckan. Den här veckan viker jag inte för något. Allt eller inget.
Hela helgen har varit chill. Inte så svårt som jag trott faktiskt, men lite rastlös var jag emellanåt. Var superduktig i lördags morse och tog en lång promenad med Frossa :) 45 min (duuuktig Emelie) Nu blir det några helger framöver då det är fullt ös!! :) Har massa goa bilder o ladda in från i lördags men har (hör och häpna) inte hunnit än! Ska ev ner o kolla på objektiv någon dag - får se vad det kostar.


Har under de två senaste åren upptäckt hur sjukt tacksam jag är för min häst. Om jag ska bli lite djuuup :blush:
Nej men handen på hjärtat - hon är guld värd. Hon hjälper mig att hålla mig ovan vattenytan. Ni anar inte. Hon är allt. Hon är min enda trygghet och stabila punkt här i livet. Andra kanske säger sin familj eller så, men nej, min ponniihets är min trygghet. Hon finns alltid där. Hon kommer alltid att finnas där (...) Jag vet att hon inte alltid kommer att finnas där, men när det gäller det - ja då lever jag i nuet. Tänk om jag kunde göra det lite oftare? Djuren lever ju i nuet. Dem tänker inte på morgondagen eller gårdagen. Dem grubblar inte och överanalysera allt.
Hon betyder allt.

Sen måste jag nog göra något. Och nu pratar jag om att verkligen göra något! Livet bara går och jag består!
Hästen är flyttbar. Hon är det enda som binder mig här. För faen - våga ta steget.
Hrm, mycket djupa tankar så här på morgonkvisten... Tänk vad mycket som rör sig i min hjärna :P


Happiness is taking things as they are

Den:2011-07-08 Kl: 15:02:37 / Allmänt / Kommentarer: 1

Idag för 7 år sedan satt man i bilen till Kisa. 30 låånga mil till Östergötland. Jisses. Tiden går alldeles för fort ibland. 7 fucking jävla år! Då var jag 14. Hihi - fjortis :P


Visste du..
att jag vill ha - mycket!
att min senaste kyss - ägde
att jag lyssnar mest på - strunt
att jag pratar - ytterst lite på morgonen
att jag inte gillar - mycket
att jag avskyr när folk - är dumma/elaka/falska etc etc
att kärlek är - fint
att jag gillar att - pussapåminponniihest
att jag alltid kommer att - vara den jag är 
att jag är hemligt förälskad i - om det är hemligt ska man väl inte tala om det?
att sist jag grät var - oj
att min mobiltelefon är - svart och schleeeet
att när jag vaknar på morgonen - somnar jag om igen :P
att innan jag går och lägger mig - borstar jag tänderna
att idag har jag - varit ute i regnet
att jag just nu tänker på - vad orättvist livet är ibland
att i kväll ska jag - chilla!! :) att i morgon kommer jag - sova :)

Jag:
Är singel? mjao
Svär ofta? nja, kanske?
Sjunger i duschen? alltid ;)
Skulle kunna ha pyjamas på dig i skolan? eh, kanske
Skrattar åt dina egna skämt ? hrm
Skulle göra plastikoperation och det var ofarligt och gratis? oh yeah :P

Har du:
piercingar? nope
Syskon? yes
Jobb? nja?
För många vänner? nejdå
Rymt hemifrån? nej
Färgat håret? yes
Bra självförtroende? nja
Sagt "jag älskar dig" till någon? yes
Varit kär? klart
Gjort något olagligt? låt mig tänka
Somnat i skolan? nästan
Brutit ett ben? nej
Tappat bort mig i min hemstad? haha
Sett en fallande stjärna och önskat? alltid!
Gjort något som jag lovat mig själv att inte göra? ohja!
Smugit ut utan lov? nej?
En hemlighet som ingen annan vet? Ja
Sovit en hel dag? nej
Somnat gråtande? jo det har hänt
Hånglat med två personer eller mer på en kväll? haha ^^
Blivit generad inför folk? jo men lite
Varit kär i någon utan att säga det till personen? Ja
Ätit musslor? Nej
Färgat ditt hår svart? nej

Vad:
Längtar du till mest just nu? gooo with the flooow
Ska du göra i helgen? chill
Har du för kläder på dig? kläder
Gjorde du igår? red heeest, träffa bröllopsfolk o lite sånt
Ska du göra i sommar? allt och lite till
Åt du senast? YOGHURT
Har du för mobil? Sony Ericsson
Vad köpte du senast? en cola? 




 


Be honest and do good shit

Den:2011-07-07 Kl: 15:06:49 / Bildbomb / Kommentarer: 1

Börjar med gårdagens dressyrpass.
Blev bilder :)
Massa, massa bilder.
TÄnkte att nu jävlar drar vi på vita lindor och vitt schabrak, nyinköpta tävlingstränset med bling-bling pannbandet. Hela fadderullan!
Hon är så jävla fin i vitt. Upptäckte detta for real igår. Här ska allt inköpas mera vitt!!! :D
Kändes finare än i tisdags också. Mjuk och fin, lite tung emellanåt.


Idag har hitlls varit en bra dag! Jättebra väder! Molnigt och inga blinningar. Hon har fått stå inne under natten, så jag kunde med gott samvete rida henne nu på fm. Som sagt, jättebra väder. Inga otyg i luften, tom lite regnstänk. Perfa lix!
Skrittade en lång runda, blev ner på banvallen sen. Mycket mycket öppnor, slutor och skänkelvikningar.
Har faktiskt haft väldigt bra fokus den här veckan (ja än så länge). Vet precis vad jag ska göra med henne och hur jag ska få henne dit jag vill. Ibland får jag såna veckor då poletten faller ner och då känner man sig minst sagt taggad inför nästa vecka!
Men hon kändes fin idag också. Lite piggare och fick mera "uppförsbacke" än vanligt :P Härligt. Vet precis vart jag ska parera med skänklarna och hon svarar för detta. Har som sagt liite svårare att ta stöd i högerhanden, men vi jobbar på det. Sen har jag en rad massa olater som också ska tränas bort, ibland tänker vi mer på det, ibland mindre...

Kollar olika bröllopskort just nu. För o få lite inspiration. Hoppas att min lilla skitkamera håller måttet bara.. Och jag :P

Blir bara till o chilla den här helgen - gött och välförtjänt!!! Som sagt, fullt fokus på ponniihesten just nu.




Fokusera på sånt du kan förändra

Den:2011-07-04 Kl: 13:43:31 / Allmänt / Kommentarer: 0

Fokus = resultat

Ännu en pik till att jag inte ska se bakåt. Jag ska inte fokusera på det jag inte kan förändra längre.
Ännu en otroligt givande föreläsning!!!
Mår så himla bra efteråt.
Får så mycket energi.
Ämnet är så jävla intressant, för det ligger så nära till hands.
Så jag psykar mig själv lite just nu genom att kolla på saker jag INTE borde kolla på...
Tänk den dagen då man bara kan "borsta" bort problemen och sakerna som tar energi. Se framåt.
Se möjligheterna.
Se morgondagen.
Fan va djuup jag blev?
FLUMM :thumbup:
Tror det här ämnet är något jag ska spinna vidare på - helt klart!


"Jobb är det bästa mot sorg" - kan stämma delvis.
Vet ju att när man har mycket o göra (jobb, skola etc) ja då tänker Emelie mindre :P
Inte direkt sorg, men mycket just nu. Vill bara ha ett fokus just nu...

You're the closest to heaven I'll ever be


And the beauty you have now is brighter than before

Den:2011-07-02 Kl: 11:57:22 / Bildbomb / Kommentarer: 0

Frågade mig själv igår - vad är min hästs starka och svaga sidor?
Alltså:
Det dåliga med min häst
Hon är ingen utpräglad tävlingsmaskin. Ingen ren elektricitet och explosion. Lat, trög, inget större engagemang den mesta av tiden. Ganska bitchig i stallet (kaxig som få). Tung och låg i formen, nedförsbacke-känsla. har lätt att knäppa av.

Det bästa med min häst
Har ett fantastiskt psyke. Har ett hjärta av guld. Sen finns det såna dagar då hon bara bjuder på sig själv, blir superpigg, springig och ger allt. Hon bara vill. Såna dagar då man bara ler. Såna stunder man lever länge på. Sen gör hon alltid sitt bästa. Hon gör det hon ska - noggrann. Hon får dampryck ibland, då hon hoppar med vilja och energi, då hon inte vill gå i form etc.

Hon har mycket svagheter, men mycket bra också. Det är ju det som gör henne till den hon är.


Bilder från i veckan. Ingen bra fotograf tillgänglig - så blev halvdana bilder ;)

Red på den nyslagna åkern igår. Hon har gått in i sitt sommartugg nu. Trååååkigt! Men får jobba med det jag har - brukar jag inte alltid göra det??
Blev mycket öppnor i alla gångarter, galoppfattningar och ridning för yttersidan. Hon somnade till ett tag, var tvungen att väcka upp henne i slutet, då tände hon till. Blev ett rejält avslut med en dundrande galopp :) JÄVLAR va hon sprang. Lätt fyrsprång alltså.
Sen var det lite svårt att få tillbaka henne till verkligheten.
Vilken jävla trav hon fick sen! Ja hon sänkte allt som hade med ryggen att göra men jääävlar va hon svävade fram :P Wiie. Såna där stunder som jag nämde i början :)
Planerade iaf mer tävlingar igår. Är supertaggad nu! Skitsamma om hon är en medelmåtta, vi får ha lite kul!
Blir en resa ner till RIKS och ridklassen i augusti. Ingen utställning, vill inte visa henne med tanke på hennes rygg. Tänker inte utsätta oss för det ens.
Sen dagen efter blir det LA:1!!! Känner inte för o starta LCn.
Sen blir det ev startfälttävlan nu i mitten av juli. :) Tror det bara blir terrängen, för det är tävling dagen före, måste hålla henne glad också.
Sen tydligen PG på Olse på onsdag - jag åker! LB:1 inför den 17:e.
Sen har det hänt grejjer minsann!
Jag är så jävla bra! :thumbup: Men man ska inte nöja sig med det inte - alltid sikta högre!


RSS 2.0
besöksräknare