In a moment, everything can change

Den:2011-03-27 Kl: 13:31:07 / Allmänt / Kommentarer: 0



För en vecka sen var man i Skåne-land :P
Hrm, host, ja.
Har beställt nytt internet! :) Kanske saker och ting kan gå lite snabbare. Inte för att jag behöver sitta MER vid datorn precis ;)
Har haft hemska drömmar (eller hemska var dem väl inte) ang jobbet i veckan = Emelie vill inte! vet fortf. inte om och hur det ska lösa sig. Har drömt mycket att jag åkt tåg också...

Har börjat föra någon slags smärtdagbok. Tja, kan ju vara bra och se från dag till dag hur stark smärtan är, vad jag gör osv. Har ridit med sadel sen i torsdags. Mycket lättridning kan jag ju tala om att det blivit. Inte mycket sadelkontakt :( Känner att jag inte kan få henne dit jag vill när jag tvingas rida på det här sättet. Suck. Idag tänker jag trotsa alla kroppens signaler och rida i ridhuset. Dressyr för hela slanten, öppnor, slutor, skänkelvikningar, volter, tempoväxlinga - ja U name it. Har en tävling som SKA genomföras på lördag em. Lycka till är något som kan behövas.
Ja, vad har läkare, sjukgymnaster och liknande sagt i veckan då?
Jo att jag i princip ska fortsätta leva som vanligt - med smärtan. Vara igång så mycket som möjligt (jodå har gått 6 dagar den här veckan,mellan 35-60 min varje gång) ge jobbet en chans. Jag tror 'ndå inte att det är det mest optimala för mig. Ska ner till AF i veckan och se vad som kan göras ;( Sen pratade dock läkaren om operation, men det känner jag verkligen INTE för.
Sjukgymn. tyckte verkligen inte att operation skulle vara bra för mig, massa ärrbildningar osv. Sen är ju en operation inte alltid 100% säker.
Gabriella (sjukgymn + hjälper med sadlar) tyckte att jag självklart skulle fortsätta rida, men inte ramla av. Rida lätt och undvika stötar för ryggen - därför ingen direkt nedsittning i traven :(
Men då är det ju tur att jag sitter på det tryggaste som finns.
Jag tänker inte sluta hoppa. Även fast det inte direkt är att föredra heller, men jag hoppar just nu inga höjder. Jag hoppar lite terränghinder i skogen, men det är för att hålla Mikas bjudning och humör uppe, lika mycket som att hålla min själ vid liv. Jag skulle inte kunna rida dressyr 6 dagar i veckan, det måste vara lite spänning med i vardagen!
Som sagt, har jag det tryggaste som finns, även fast hon kan vara lite spooky och sånt ute, men aldrig att hon får för sig något helgalet, bocka eller flyga 250 m åt sidan i 120km/h. Nej. Hon är inte sån. Hon har alla fötterna på jorden, även fast hon kan bjuda på en underbar framåtanda ibland då man bara måste släppa henne. Men hon ÄR säker.
Så inga andra hästar för min del. På ett bra tag. Den där storhästen - ja den får allt vänta :(
Tur att jag har Mika iaf.




Answers

Den:2011-03-21 Kl: 13:41:43 / Bildbomb / Kommentarer: 0

Jaha, jag visste väl att det var något fel.
TVÅ diskbråck i ryggen, varav det ena går ut i nervroten i ryggen.
Inga jävla mjukdelar här inte. 
Jag visste det!
Frågan är bara - vad händer nu?
Ska ner till AF imorgon bitti, dem får lösa det här. Med jobb och liknande. Fortfarande osäkert.
Ska som tur är ner till Halmstad imorgon också, för höra mer.
Kan inte säga så mycket mer nu, innan jag vet mer.
Fan.
Det här börjar bli lite större än att bara hålla hästen i bra vikt.
Lite för stort för mig överhuvudtaget.
Kan inte tackla det snart.


Men var på Tullstorp igår! Nej, inga halvblodshingstar för min del. Men tyckte att det kunde vara kul o göra en utflykt. En i stallet som var intresserad av Flash Dancer (mer om denna herre senare!).
Fick inte till någon bra inställning på kameran dock. Är svårt att fota i ridhus. Såg jättebra ut på displayen på kameran, men sen i datorn :thumbdown: Sen var det ju dels synd att Briar inte var där (utlånad till Holland) sen att det inte var vår/sommar, hade blivit så mycket bättre då.
Jaja.
Fina hingstar.
Blev helt totaltkär i Flash Dancer. Var inne och hälsade på honom i stallet.
Det bara SKREK Emelie om den hästen :blush: SNYGG som satan. Fint, underbart huvud. Bra psyke, lagom hög, lite busig och ville såklart stå i centrum.
Ohhhh vad jag VILL HA en sån häst.
Mamma köp en sån hest till miiiig :P

Redigerade bilder finns på FB och på Pixbox (typ snart)


Living for the moment

Den:2011-03-19 Kl: 12:55:59 / Allmänt / Kommentarer: 0



Hade en gó dag i torsdags. Måste börja med den. Inte så mycket hästrelaterat faktiskt. Fick ont efter träningen. Ovanligt? nej.
Jaja, återkommer till det.
Klar i stallet tidigt, sen hem - chilla. Har varit grymt duktig i veckan och gått massor :) mellan 40-60 min varje gång. Malin ringe när jag var ute och gick i solskenet i torsdags. Vår? Bara tjöt m Malin, hon kan verkligen slå ihjäl minuter :P Ja annars hade jag väl aldrig klarat sommaren 2010! Sen hem och kolla OC! NOSTALGI :love: Var väldigt härligt att bara sitta i vardagsrummet med strålande solsken och kolla OC och sen fick jag ett anfall o högg in på glass (AJA BAJA!). Okej, kanske inte låter så flashigt, men var bara så härligt. Fick mig att tänka tillbaka hur det var innan. Suck.
Sen fick jag damp i stallet när jag skulle ta in Mika och tog tag i hennes man! Haha! Ryckte den faktiskt bara. Hör och häpna så blev den ju FF kortare också! :O Cooooooooooooooolt :cool:

Fick nålar i ryggen i måndags också! JÄVLAR - smärta! Ajajajaj! Men både tisdag och onsdag var ganska lugna gällande värk och smärta i ryggen :thumbup: Men såklart höll det inte i sig. I torsdags var vi tillbaka på ruta ett igen.
Alltså hur ska det här gå om jag inte kan rida med sadel och knappt utan??????????? VAD SKA JAG TA MIG TILL!??

Sen vill jag inte jobba på VB. ;(
Ja det är lika bra att allt går åt helvete nu, för det kommer ändå att göra det sen!


6 månader

Den:2011-03-16 Kl: 14:04:00 / Allmänt / Kommentarer: 0





The song inside of me

Den:2011-03-15 Kl: 10:38:17 / Allmänt / Kommentarer: 2

MAN-dilemma! Dagens i-lands problem. Eller mitt stora problem :P
Mikas man ser just nu ut som hej-kom-och-hjälp-mig. Har inte rört den sen i november... men jag ville låta den växa och sen göra något snyggt med den.

1. Jag rycker den underifrån för att tunna ut, har alltid gjort. Sen klipper jag den. Men jag tror att eftersom jag rycker den underifrån ställer den sig rätt ut! Inte snyggt. Vill såklart ha den "fluffig" och ponnyaktig, men sen finns det måna olika snygga varianter.

2. Har haft den lång och klippt, men med åren har den blivit kortare och tunnare.

3. Skulle vilja ha den lite längre, men hur gör jag då för att få den så himla tunn utan att den ställer sig rätt ut?! 
4. Sen är det snyggt med kortare och lite tjockare också. Inget snack om saken.

- Men vad passar Mika i? Hon har ju tyvärr lite underhals och visa för mycket av halsen kanske inte är så smickrande?
- Ska jag skippa saxen och rycka med mankniv?
- Eller någon som har bra erfarenhet av en Solocomb? Manen ser tydligen ryckt ut.
HJÄLP! HJÄLP! HJÄLP!

Skulle vilja ha den som Smedhults Äss man. Är fluffig, kort och snygg. Men HUUUUR???


Trust yourself and don't give up

Den:2011-03-13 Kl: 20:31:15 / Allmänt / Kommentarer: 0

Jävla vecka.
Smärta dag ut och dag in.
Varje dag innan, under och efter ridning. Även när jag rör på mig i allmänhet, men mest efter ridning.
Det tar på en kan jag lova. Är smärttålig, men det finns en gräns. Jag klarar inte smärta så länge och när det inte ens är kul att rida. Då känns det. Jag kommer inte undan.
Har varit låg och grisk också, troligtvis på värken.
Mika har trots detta varit sjyst i veckan. Har bjudit mycket på sig själv, varit pigg och glad och gett mycket gratis. Skönt.
Kändes dock i tisdags, när hon var så där underbart laddad och jag verkligen fick anstränga mig för att försöka samla ihop henne i galoppen (blev väldigt fin i galoppen). Men det gör så jävla ont när jag ska till att driva med sätet och spänna ryggen (slappna av efteråt), men det känns :(
Sen har jag ridit med sadel 2 (!!) gånger denna vecka. Grym värk efter torsdagens lektion. Red igenom henne i fredags (var jättefin) men jag vill inte släppa rörelsen igenom ryggen. Ush.
Galopperade ganska mycket idag (barbacka) och får inte lika ont, för traven är ju betydligt stötigare. Galoppen är lite rundare. Det blir inte direkt bättre av att hon är supertaggad och tittig, för då skumpar det extra mycket.
Men hon bjöd verkligen på en härlig stund idag ändå. Galopperade igenom massvis med vattenpölar så det blev kaskader med vattendroppar runt oss :) Var underbart att höra galoppsprången i vattnet också. Det bästa som finns :love:
Sen på hemvägen var hon så taggad att jag var tvungen att släppa henne. Satt lite halvtaskigt på ryggen och hade bara man att hålla mig i :P Galopperade i högre tempo en bra bit.
Okej, ska jag försöka se lite ljus i eländet så tycker jag att vi börjar sätta slutorna! Vet inte om de blir helt rätt, men in i öppna, sitt på klockan någonting (ramsa jag lärt mig:P) och flytta bak ytterskänkel. Jodå, känns som en banan :D Dem blir mycket bättre utomhus, har mer driv då.
Underbara, underbara häst! Hon har den mest fantastiska förmåga att muntra upp och ge energi till själen.



MR imorgon. Egentligen hoppas jag att dem hittar något FEL, så att jag kan få ett riktigt svar! Varför jag har så jävla ont i ryggen!! Låter långsökt att det är mjukdelarna som spökar. Har jag fel träningsprogram eller? Jo tjena och jobba inom TD med detta sen. Neeej ush,.. Vad ska jag ta mig till?:O


So yesterday

Den:2011-03-09 Kl: 12:41:57 / Allmänt / Kommentarer: 0

Läste igenom gamla inlägg jag skrivit på min Bilddagbok. Jisses. Jag kommer nog aldrig ta bort min användare! Är jättekul att gå tillbaka o se vad jag skrivit, hur jag tänkt osv. Okej, jag uppdaterar aldrig där längre och det gör typ ingen av de vänner jag har heller :P Men ändå. Eftersom jag alltför ofta tänker tillbaka på det som VARIT :blush:

Åh fyfan vad jag vill ha tillbaka det som var.
Ni anar inte.
;(


Feel the wind on your shoulder

Den:2011-03-08 Kl: 18:40:22 / Allmänt / Kommentarer: 0


Testade ny stil på texten. Har inga roliga stilar :P.
Jag VET, jag har redan tusentals såna här bilder, med solnedgångar, men jag kan inte hålla mig borta :blush:
Är bara så underbart, blir lika betagen varje gång jag ser det :)
Fick till bättre färger denna gången :thumbup:

På väg hem från Halmstad idag körde vi kustvägen. Jag säger bara MUMS. Massa fotopotential. Ja jag vet ju vart jag ska åka längre fram i vår och fota ;)
Fast Halmstad hade ju inte varit fel va? Ja alltså flytta! Wiie, hade varit spännande. Börja om från noll. Om jag bara vågade. Men det är jättefint faktiskt. Dream on...:S
Fick ringt och bekräfta min anställning innan idag också. Duktig. Jaha, slaveri i 6 månader. Jaja, sova det kan jag göra sen? Ush. Bara håll ut. Det blir säkert bra. Är det meningen så är det. 

Men guud va trött jag har varit kroppsligt idag. Red innan i fm, men shiit, hade ingen direkt ork. Fick verkligen anstränga mig för o tänka o samla ihop henne. Som TUR var så var hon på bra humör idag och gjorde mycket av framåttänket själv, då kunde jag samla ihop energin istället.
Hon gör mig komplett :love:


Feels a little crazy

Den:2011-03-06 Kl: 13:20:01 / Bildbomb / Kommentarer: 1



Kliade lite i fingrarna igår. Solen sken från en klarblååå himmel. Klart att kameran skulle med till stallet. Bara o linda på med vita lindor och tränsa med bling bling pannband. Wiiee va kul jag har. Haha. Nej men ville se hur det såg ut. Dock är hon inte i optimalt fotoskick just nu, manen är inte rörd sen november (och den verkar inte växa heller...) sen håller hon på att sätta sommarpäls plus fällning. Jaja, men det blev ändå hyfsade bilder. Dock la batteriet på kameran av :thumbdown: i slutet, det är det värsta med att ha utbytbara batterier (alkaliska) i en systemkamera..:( 


Insikt i livet är bra.
Kanske att man kommer på saker som andra sagt till en under längre tid, men man slår dövörat till. Det är bara det att allt i kroppen måste samarbeta och komma på en förnuftig lösning.
Men som alltid har jag bråttom.
Lugn.

Sen ska jag tydligen ner till Campus imorgon, för att min coach vill att jag kommer på vad jag vill göra i höst. Jaha...men är det inte det du är till för? :O
Vilket jefla samhälle alltså.
Nu ska jag äta, sen blir det stallet. Mika är det enda som är stabilt i mitt liv.
Det enda som ger mig lycka.
Riktig lycka.


Spread the news, I'm gonna take the fight

Den:2011-03-01 Kl: 20:49:42 / Allmänt / Kommentarer: 0



Halmstad idag igen. FY FAN vad ont jag fick! Var väldigt spänd i högersidan, han vred om den där jävla nålen bra länge. Muskeln släppte inte nålen. Blev jätteöm i musklerna och kunde knappt vrida huvet efteråt :S Ja vilka problem man har alltså. Men är fortfarande sjukt skeptisk mot honom. Får ju inga svar. Kan jag inte bara få svar att så här är det, därför blir det så osv.
SUCK
Sen tänker jag INTE, verkligen INTE försöka mer. Nu har jag fått nog. Jag har försökt men fan heller! Ush! Blir så besviken. 
-.-
Var inne en runda på Eriks efter Halmstad också. Men hittade faktiskt inget roligt. Kollade på JW ridbyxor, men tyckte inte om materialet. Visst, jag skulle lätt ha kunnat haft 34 i stl (yay!) men var lite scary material. Nej, jag nöjer mig med de klassiska ridbyxorna. Tack. Kollade såklart på JW hjälmarna också. Men tycker inte om hur stenarna sitter runt rosetten, dem ska sitta så här:


Mika gick bra idag. Fortfarande framåtanda. Var ganska pigg också, så fick verkligen använda insida lår. Ska se om det blir lite finare väder i veckan, då ska Mika få vara fotomodell! :cool:


RSS 2.0
besöksräknare