Drömmar är bra. Att förverkliga dem är bättre

Den:2011-05-25 Kl: 10:50:45 / Allmänt / Kommentarer: 0

Kände första gången igår att nu är det hög tid för dressyträning igen. Tur att man ska ha en imorgon :P
Nej, men har inte haft riktigt AHA-feeling på någon vecka nu. Vi har väl säkert befäst en del och då måste vi gå vidare till nästa steg? :) 
Hoppningen i torsdags gick bra. Visste att jag inte skulle få lika bra känsla som i tisdags, men hon kämpade väl. Ja matte också :P Kändes fin i galoppen efteråt också, såklart när man ska visa upp va knackig hon upplevs annars!
Känner mig dock sjuukt nöjd med hagen iaf! :thumbup:
Har gjort en liten ruta till henne, som jag veckoligen ökar upp med typ 2-3m. På så sätt kan jag hålla henne i någorlunda bra vikt :) Yeah. Det HÄR fungerar, inte att jag slutar med det! Gör mig lite lugnare också, annars är sommaren ett helvete eftersom hon sväller ganska fort. Men peppar peppar - so far sooo good :)

Sen har jag hamnat i en sån här underbar "neeej-period". Hrm. Vill inte något. Nej det vill jag inte göra etc.
Jaja, får gå dit på måndag o kolla läget.
Känner lite så inför VP också, men tvingar mig själv att ge det iaf en månad, världens möjlighet lix! Måste tänka så! Kände mig duktig efter förra veckans galenskaper. I söndags fick jag slappa, första gången på heela veckan. Var ju död i ryggen efter måndagen och det höll i sig varenda dag - inte bra :thumbdown:
Göteborg den 9:e - får se vad dem säger där.

Vill fortfarande ha en dressyrsadel till Babs, hur det nu ska gå till. Tycker att sadeln börjat röra på sig lite mer.


Do I ever cross your mind?

Den:2011-05-18 Kl: 20:02:32 / Allmänt / Kommentarer: 1



Hon var suprefin igår!
Blev taggad så fort hon kom på gräset :) Underbart! Fick sån jävla bra känsla.
Hon gav mycket själv, så jag kunde hålla henne mellan hand och skänkel fram till hindret. Visste precis när hon skulle hoppa av och om hon trampade av för tidigt eller skulle trampa om - synk eller vad? :D 
Red henne ganska låg på framridningen, men inte tung och igång bak (hoppas jag? - annars skulle väl det kännas i handen..)
Kände efterpt att jag lätt kunde hoppat 80 ;) Men lika bra att behålla den här underbara känsla till nästa gång.
Tycker ändå att ridningen går bra framåt nu!
Bara ren lycka och kärlek till den hästen.
Hoppträning imorgon och sen tänkte jag ta dressyr nästa vecka :) Är vi på banan igen?
Japp!
Men jag kör nog tävlingsstopp i juni också, lite synd, men lika bra att göra det här RÄTT nu.
Kanske programridning den 8:e, men vet inte vilket program än. Hon har ju inte direkt någon tävlingsform än, men vill inte höja upp henne för fort, hon orkar inte det än.

Känns liiite som att surfa på vågen just nu - istället för att typ vara under vatten. Håll alla tummar som finns! Hoppas hoppas hoppas! Lite medvind? :)

-.-.-.-.-.-.-.-.-


DAGENS KLÄDER: Ridbyxor, jeans, stalljacka, stalltröja, skinnjacka, t-shirt från cardigans, svarta o vita adidas, stallskor, ooorka!!!
DAGENS FRISYR: fläta + uppsatt
DAGENS VILL HA: dagens prio no 1 - pengar (vill ha mkt;))
DAGENS KÖP: glass
DAGENS PLANER: kolla film! (hey, klockan är nästan 20 :P
DAGENS BÄSTA: Ponnybus och träffa Lisa
DAGENS SÄMSTA: Kallt + ryggsmärtor
DAGENS ROLIGASTE: Gamla minnen
DAGENS LYCKA: Oj! Vågar jag inte säga - än :P
DAGENS HUMÖR: OK :)
DAGENS LÄNGTAN: ojojoj - vågar man säga det?
DAGENS FUNDERING: Hur lång tid det kan ta tills jag kan höja henne i form? Om min kropp klarar av en terrängträning? Om den ens klarar av att rida?
DAGENS BEROENDE: Pooooonniiiiiiii :love:
DAGENS SAKNAD: :(
DAGENS FILM/PROGRAM/SERIE: Big Bang Theory, tänkte kolla One Tree Hill också :)
DAGENS MÅSTEN: Sova. Hästen.
DAGENS MOTION: Promenad + rida
DAGENS VÄDER: molnigt, grått, blåsigt, lite sol
DAGENS GODIS: Glass
DAGENS LÅT: Lipstick? 

 


Hit and run, then I’m gone

Den:2011-05-14 Kl: 13:22:50 / Allmänt / Kommentarer: 1

Har varit flitig hitills idag - hoppas på några timmar till med mycket energi :)
Fick ett bra dressyrpass idag också. Det har inte känts lika bra denna veckan som förra. Jag trodde nog att denna vecka skulle bli ännu bättre än förra, men nej, sån tur har man aldrig. Har varit lite mer seghet och liknande. Men idag till slut fick jag känslan i handen - igen! 
Lång och låg i formen, inte tung. Hatar galoppen numera, blir så SJUKT knackig och det enda jag kan försöka göra i det här läget är att få henne fram till handen. Hon är faktiskt väldigt jobbig att parera med bara skänklarna, känns som att jag får dra runt henne.
Men hon var fin! Blir jättefin i halvhalterna och trycker ifrån. Fick fin trav i slutet också, då hon sänkte sig mer och tryckte ifrån.
Mums.

Ja beslut, beslut. Jag är fan inte riktigt klok ibland! Men jag vill inte :blush: Det löser sig. Hoppas jag? Det måste det göra.
Ska bara komma på vad jag vill göra...
Kanske kan få en känsla nu? Tänkte åka till mitt älskade Hermanstorp och fota terrängen - wieee. Innerst inne vet jag nog redan vad jag vill - men det är drömmar.
Dagsfärska bilder!
Tänkte framöver fixa en fotosession på moí och Pyttebabs :D


Håller en extra tumme för Irland i kvällens ESC. Sjukt rolig låt! Lätt att den blir perfekt musik till något dressyrprogram, eller ännu bättre - hoppning/terräng! Ska bara ut o hoppa nu då :P


110511

Den:2011-05-11 Kl: 13:16:40 / Allmänt / Kommentarer: 0

Varning för CRAZY ponnii! :) Haha, helt sjövild idag kändes det som. Har ändå minskat ner lite på müslin (så att hon inte lägger på sig). Känns bra att veta att hon klarar sig på det lilla och ändå har energi till att arbeta med :)
Kan ju inte påstå att jag fick särskilt mycket kontakt med henne. Var inte så mycket lång och låg form, nähä glöm det! Ibland kan jag ta att hon är på bus-och-spring humör, men just nu vill jag ha henne i låg form, inte hög och avknäppt!
Jaja, för att visa att hon kunde bjöd hon på några underbara metrar av en härlig trav då hon tryckte ifrån och var lång/låg men inte tung. Haha, det lilla fick jag, inte mer :P Bara för att överbevisa matte att hon VISST kan gå som jag vill, men inte just idag.

Tänker ta tagi träningarna nästa vecka. Men vill befästa saker och ting lite mer.
Tänker faktiskt hoppa på HIRKs Pay n Jump på tisdag! :) En låg höjd på gräsbanan, för o hitta bjudning och att hon ska tycka det är kul.
Hoppade lite igår, vill ha tryck fram till bettet, flygplan startar, ah massa sånt. Hoppade lite "höjd" också. Vågade mig upp till 70cm :P Två språng på räcke, men hon bjöd fint :)

Ska på intervju imorgon också - duktig jag är va? Jaja, får först se vad det är för något!
Fick hem mitt täcke idag! Fint svart tävlingstäcke med ornamentsfäste bak och dolt knäppe fram. SCHNÖGGT. Hoppas att det passar nu!
Träffa Emma senare idag också, yepp. Ska in på AF o lämna in papper också. Sen MÅSTE jag börja skriva på min besvärsbeskrivning. Jisses. Men det är svårt... Har aldrig haft svårt att skriva innan :(

Får se på tävlingsfronten, hade ju velat ut i juni, men får se vart vi är då. Ingen stress här inte!


Kolla ALLA redigerade bilder från helgen på PIXBOX! Kolla länkar :)


Magic

Den:2011-05-06 Kl: 12:52:27 / Allmänt / Kommentarer: 0

Den här veckan har hitills varit full av WOW-Aha-känsla! Helt jävla underbart!
Hon går så JÄVLA bra, fast det är dåligt. Fast det är ju inte dåligt! Okej att hon är lång, låg och säkerligen öppen i formen, men vafan - hon tar stöd i bettet och bär sig. Trampar under sig bak och det är bara att njuta fullt ut!
Jag får påminna mig själv VARJE dag om vad som ska göras. Korrigera med skänklarna. Ta det lugnt med sätet. Låt henne göra jobbet. Hon ska skjuta mig ur sadeln, jag ska i princip göra väldigt liite :blush:
På en vecka har vi kommit mil känns det som :D
Ryggen har varit relativt lugn också :thumbup: Beror säkert på att lättridning. Satt dock ner lite mer igår än nödvändigt, men jag rycks med i känslan och kändes bra när jag satt ner - dock inte efteråt...
Så en liten farhåga till mig själv - hur ska jag kunna fortsätta rida dressyr om jag får ont när jag sitter ner?
Idag bjöd hon på det bästa hitills denna vecka. Uteritt med klättring, alltså gör jag det lite svårare för mig själöv att få henne framåt, ner - istället för upp.
Först fick vi till en BRA högergalopp då hon sökte sig ner och lignt galopperade på, fast med energi/framåtbjudning utan att dra. Duktig PONNY!
Sen blev det lite klättring, då hon tände till rejält och kände att hon nog kunde bjuda på en dragkamp hemåt. Men ikke! Vänstergaloppen hem var inte lika fin, men från skänkeln tog hon stöd fram och var ga. låg.
Blev lite tempoväxlingar och övergångar sista biten och JÄVLAR vilka fina galopper! Är sjukt medveten om att jag kröp ihop ordentligt - men det bara bliiir så ibland. Blir oftast så i hoppsadel också :blush: Som sagt, jag rycks med i stämningen.
Jag lättade på ena handen, hon var KVAR i formen. MUMMA!!!!!!!!
Alltså det är så roligt att rida henne. Hon bara ger och jag bara fattar :D

Känns bra att ha en plan. Brukar alltid ha en plan, men jag har en grym plan just nu. Det känns rätt i hela kroppen. Jag VET vad jag ska göra.
Den här veckan är det ren dressyr tre dagar - för o befästa allt.
Sen klättring två dagar - för o få upp ryggen, bukmuskulatur och styrka.
Sen hoppning en dag.
Men jag kollar alltid av henne när jag rider ut och nu kan jag lugnt och sansat sitta på RAKT spår ute och få henne i form :thumbup:
Planen är sen att gå ner till två dagars ren dressyr, klättring två, hoppa en och lång uteritt en. Jag är så jävla grym :P


When two stars collide

Den:2011-05-04 Kl: 20:01:43 / Allmänt / Kommentarer: 0

Haha, värsta aprilvädret ute. Regn, sol, moln, snöblandat regn - ja jag SÄGER DÅ DET!

Hade en härlig ridtur på min ponny imorse som är full av energi! Bara sitter o skrattar åt henne ibland. Underbar.



11 DAGENS:
 Ringsignal: Lady Gaga - telephone
Frisyr: Utsläppt
Vill ha: sommar, ledighet, pengar, massa meer
Låt: Grenade, Perfect, E.T för o välja några
Drog: Mika
Saknad: Lillen
Sjuka: rygg
Köp: tävlingstäcke!!
 Godis: inget
Attityd: lååååååg
Tanke när du såg dig själv i spegeln första gången i morse: omg!

FÖRSTA
Bil: ingen första bil än
Kärlek: o_O
Husdjur: Lillen
Semester: danmark
Jobb: munka?
Konsert: -
Fylla: ha

10 SENASTE
Personen som sms:ade dig: Lisa
Personen som du kramade: Emma
Personen som ringde dig: mami
Personen som du ringde: norpan?
Personen du sa 'jag älskar dig' till: pyttebabs :)
Alkoholdrycken: cider?
Bilfärd: Hem från stallet
Filmen du såg: Monsters vs Aliens
Gången du grät: Inte så längesen?
Måltiden: palla!

SKULLE DU
Våga hoppa fallskärm: njae
Våga hoppa bungyjump: njae
Dejta något med väldigt mycket tatueringar: haha, beror väl på hur personen ser ut :P
Kalla dig själv lycklig: just nu? Nje, man ska aldrig vara nöjd :P
Kunna gråta över en kille: Ja
Kunna gråta över en tjej: Ja
Ljuga för någon: yeah
Kunna springa 50mil: herregud!

VAD:
 Gör du just nu: ska kolla Glee
Ska du göra imorn: Till sjukgymn, åka t Halmstad, hoppträna
Har du med dig in på bion: biljett? ;)
Är det för färg på dina byxor: blå?
Är det för väder hos dig just nu: Solnedgång blandat med hagel 
Är det första du lägger märke till hos de motsatta könet: ögonen, kläder, kropp? :cool:
Skulle du göra om du vann på lotto: omg - bränna pengar!!!!!!!!!

BLANDAT:
 Är du blyg inför det motsatta könet: Beror på..
Hur gammal blir du nästa födelsedag: 22
Har någon berättat en hemlighet för dig den här vecka: JA!
Använder du huvtröjor: jadå
Vill du just nu ha någon piercing eller tatuering: nä
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta: Båda

5 VAL:
Solnedgång eller soluppgång: ned
Sommar eller vinter: Sommar
Vilken ålder har varit bäst hittills: 18?
Sova på sida, mage eller rygg: öh
Kramar eller kyssar: båda


It feels so right

Den:2011-05-03 Kl: 19:38:56 / Allmänt / Kommentarer: 0

Majmajmåne jag kan lura dig till skååååne. 

Har mer o mer blivit en häst/träningsblogg, men jaja - that's life.
Red dressyr idag. Svinkallt förresten. Ush och blä. Längtade ihjäl mig efter mössan :P
Red iaf för ytterskänkeln, fram till ytterhand och lät innerhanden ligga stilla och fånga upp stödet. Innerskänkeln korrigerar och ber om böjning. Gissa om min häst fattade detta sjukt snabbt! Jag satt bara o log! Jaja, hon var ganska öppen i formen och ingen tävlingsform precis - men hon tog stöd i bettet, lite schvung i steget och bar sig. Trampade under sig (och jag hade inte ridit någon sidvärts eller liknande!) Såg en liiiten överlinje :) Så jävla coooolt.
Om man tillåter sig själv att stanna upp för bara en liten stund och sen känner efter - ja då händer det ganska mycket!
Dock var galoppen väldigt knackig, men det blir den när hon jobbar rätt och inte orkar. Höll inte på så länge, för hon orkar som sagt inte jobba i denna formen än, så blir väl varannan dag nu. Nu kör vi järnet!!!! Eller nje.. men vi ska rida rätt nu. Lovar :blush:
Mycket piggare och sig själv igen - underbart skönt.


Don't let anyone break you down


RSS 2.0
besöksräknare